Glasić intuicije je uvek tih, ali kada je razgovetan, ne treba nikako da ga ignorišeš. Taj glas ti prenosi neku bitnu informaciju, koja teži da stigne do tvog uma, da bi tamo bila obrađena, razmotrena i shvaćena. To je pravi način za postizanje ravnoteže duha i tela – saradnja između uma i osećaja. Svako ima u sebi svog unutrašnjeg šaptača, a kada ga vam govori ovo – obavezno obratite pažnju. 

Moj organizam nije u redu 

Osluškivanje tela je nešto što mnogo ljudi inače radi, bez ikakve posebne obuke i obraćanja pažnje – prirodno nam je da vodimo računa o svom telu, a ono ima jasne načine da nas obavesti da nešto nije u redu i da je potrebno da povedemo računa, odnosno da odemo kod lekara, kako bismo saznali o čemu treba da vodimo računa. Ali ima i smetnji koje nemaju jasne i vidljive simptome sve dok bolest ne poodmakne, pa zato razvijte naviku da svakog dana oslušnete signale svog tela i svog organizma, da biste uhvatili i ono što možda propuštate i zanemarujete. Verovatno ćete čuti taj glas koji vas upozorava da nešto nije u redu i verovatno ćete pomisliti da nije ništa strašno ili da nemate vremena sada da se bakćete time. Uhvatite sebe u tome – u pokušaju da zanemarite intuiciju, pa ćete i po tome znati da to ne treba da radite. 

Signal opasnosti 

Intuicija ume da pritisne zvono za uzbunu, da vam aktivira instikte za preživljavanje i natera vas da potrčite, ili se sakrijete, a od ove reakcije vam može zavisiti život. Ako osećate da vam preti opasnost u nekoj situaciji ili od neke osobe, reagujte – ne oklevajte zbog pristojnosti, ili neverice, ili očekivanja da će naići neka pomoć i da će vas nešto izbaviti. Već imate ono što vam daje izlaz – upozorenje na opasnost. 

Comments