Dan ljubavi može biti posebno težak onome ko nije zaljubljen, jer nas podseća na ono šta nemamo. Tada sve te ljubavne pesme, romantične komedije, svećice, ruže i srculenca nisu slatki, nego krajnje iritantni. Ono o čemu se nedovoljno priča jeste kako da provedete Dan zaljubljenih kada niste u vezi.

To je dan koji biste možda najradije proveli u svom stanu, u krevetu, uz Netflix, sa kantom sladoleda, samo da izbegnete celu atmosferu u kojoj ne želite da učestvujete.

Hajde da odmah pređemo na stvar: Dan zaljubljenih je dan kao i bilo koji drugi. I singl ste i na ovaj dan i na bilo koji drugi dan. Kao i svaki drugi dan, i Dan zaljubljenih će proći, kao i vaš period singl života. Sve je to sasvim normalno. Nemojte da sažaljevate sebe što niste u vezi, jer sve su to faze života.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Noisetier (@thenoisetier)

Singl žena ne mora biti nesrećna žena, kao što ni žena u vezi nije po automatizmu srećna. Sve zavisi od toga kako se osećate iznutra. A, ukoliko niste srećne sa sobom, nećete biti srećne ni u vezi. Sreća, u suštini, ne dolazi od drugih ljudi.

Može vam se privremeno čini da vaša sreća zavisi od druge osobe, a to je na početku veze, onda kada ste zaljubljene. Zaljubljenost nakon izvesnog vremena prolazi, pa ćete ponovo shvatiti da vaša sreća leži u odnosu sa vama samima.

Zašto onda Dan zaljubljenih ne biste proslavili u znaku ljubavi prema sebi? To je najbitnija i osnovna vrsta ljubavi koju možete imati. Zašto sebe ne biste odvele na dejt, zašto ne biste sebi napravile romantičnu večeru ili otišle u bioskop? Zašto ljubav mora da se daje samo drugome, a ne samom sebi? Zašto se uopšte toliko izostavlja ta vrsta ljubavi bez koje ne možemo biti mentalno i fizički zdrave osobe?

Comments