Belgijska dizajnerka Diane Von Furstenberg dane, kao većina nas, provodi u izolaciji u svom domu. Međutim, ovo svakako nije prvi trenutak da se suočila sa životnim teškoćama. Među prvim uspesima u karijeri može se pohvaliti rekordom od fantastičnih pet miliona wrap haljina koje je prodala 1976. godine. Iste godine osvojila je i naslovne stranice Newsweeka i Wall Street Journala, ali je nažalost, samo nekoliko godina kasnije, bila na ivici bankrota. Naravno, Diane Von Furstenberg pronašla je način da iz te krize (čitaj: prilike) uspešno izađe, a upravo nam je otkrila i kako.

Kada je reč o situaciji sa aktuelnom pandemijom, Diane ponovo ne gubi optimizam: njena “In Charge” inicijativa, započeta prošle godine kao samit ženskih lidera poput Glorie Steinem i Ariane Huffington sa ciljem da se razmisli o načinima promocije preduzeća na čijem su čelu žene, okrenuta je tome da postane temelj njenog istoimenog brenda; koristeći Instagram nalog svog brenda kao platformu, sada je svoj fokus preusmerila na “In Charge at Home” sa naglaskom na uspeh na radnom mestu i saradnju sa drugim ženama u periodu izolacije. Deset procenata njene prodaje ide direktno Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, kao i organizaciji “NoKidHungry”.

Evo nekoliko korisnih saveta i načina kako da vreme provedeno u karantinu okrenete u svoju, ali i korist svog biznisa:

Vaše nesavršenosti su vaše bogatstvo

“Ovo je užasna situacija za sve, pre svega zbog toga što nećete moći da plaćate ljude. Moramo da smanjimo troškove, a to je najteže učiniti. Upravo sada pišem knjigu pod nazivom “Own It” i zaista verujem da je u tome životna tajna. Ako prihvatite svoje nesavršenosti koje posedujete, one postaju vaše bogatstvo. Ako posedujete svoju ranjivost, to postaje vaša snaga. Šta treba da naučimo iz ovoga? To je ono što je važno”, ističe Diane. Umesto da vreme provodite razmišljajući o svojim manama i eventualnim greškama koje svi pravimo, pronađite način da (se) prihvatite. Tek u trenutku kada sasvim prihvatite svoju prošlost, svoje greške (kao lekcije) i sebe, stvorićete dobar temelj za dalje.

Comments