Da se približava menstruacija – nema boljeg pokazatelja od bubuljica. Uvek su na nezgodnom mestu, iskoče preko noći i šminka ne pomaže. Sasvim je normalno da nekoliko dana pre menstruacije počinju da se pojavljuju akne, bubuljice, da je koža otečena i masnija nego inače. Naravno, simptomi se razlikuju od vašeg tipa kože, od balasna hormona, a nekad i od menstruacije do menstruacije.

Zato je koži potreban drugačiji tretman od redovnog, jer se tada i koža drugačije ponaša. Verovatno već znate da je potrebno menjati skin care rutinu kako se menjaju godišnja doba, a isto tako rutinu treba menjati i u zavisnosti od vašeg ciklusa.

Kakav je tretman potreban koži za vreme menstruacije? Imamo nekoliko saveta koji bi mogli da vam pomognu.

Dodatno hidrirajte lice

Nije redak slučaj da u toku menstruacije lice postane suvlje, a čak i da je masno, to ne znači da mu hidratacija nije potrebna. Pre spavanja, na lice namažite noćnu hidratantnu kremu, sačekajte da upije, pa preko stavite nešto što će zaključati tu vlagu u koži.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Hoareau (@emmahoareau)

Nakon večernje hidratantne kreme je najbolje da stavite squalane, hemijsko jedinjenje nalik ulju koje se već nalazi na našoj koži, ali u toku starenja ga sve manje lučimo. Još jedan izbor je da namažete tanak sloj vazelina, ali pre toga budite sigurni da vam ovaj proizvod ne smeta.

Ako već imate svoju skin care rutinu, verovatno ste već upoznati stavljanjem proizvoda koji hidriraju, ali u toku menstruacije njih treba nanositi na lice svakog dana.

Nemojte stavljati šminku

U “onim” danima je potrebno da vam koža diše. Naročito ako menstruacija uzrokuje pojavu bubuljica na vašem licu. Šminka može uticati na to da je bubuljicama potrebno više vremena da prođu.

Ako imate akne, onda je vrlo verovatno da se one u većoj meri pojavljuju nekoliko dana pre nego što imate menstruaciju. Generalno nije baš dobar izbor svakog dana šminkati kožu podložnu aknama, naročito ako ste u periodu oporavka. Probajte da bar nedelju dana provedete bez šminke, a nastavite sa istom skin care rutinom i pratite šta se dešava, odnosno, da li dolazi do poboljšanja.

Comments