Oči su ogledalo duše, ili barem tako kažu, a na vama je da se se tom izjavom složite ili ne. Ipak, svi mi pamtimo zaljubljene poglede naših partnera, one koji mogu da preseku čitavu masu ljudi koja se možda nalazi između nas – i dođu tačno tamo gde treba, do naših očiju. Dakle, definitivno ima nečega u tome – a podroban i efektan pogled često postižemo i uz pomoć zavodljivih, gustih i tamnih trepavica koje nam uokviruju oko i čine da ono dođe do izražaja u svom punom sjaju. Neke od nas srećne su i blagoslovene genetikom prirodno bujnih i dugih trepavica kojima je potrebno vrlo malo maskare, ali neke nažalost i nisu – te su obilni slojevi maskare u upotrebi na svakodnevnom nivou, što prirodnim trepavicama šteti i slabi ih. Zato, kako biste svoje trepavice sačuvale od oštećenja, u nastavku teksta vam predstavljamo nekoliko predloga  koji će vam u tome pomoći. Pridržavajte ih se redovno i, mada nećete primetiti magični porast vaših trepavica, videćete rezultate u vidu prirodno zdravijih i gušćih trepavica koje su otpornije i manje opadaju.

Pažljivo skidajte maskaru

Iako je ovo nešto što verovatno već znate, važno je naglasiti – jer ste se sigurno nekada do sada našle u “ma nema veze, zaspaću sa maskarom” situaciji, što je naravno u redu, ali je preporučljivo da se ne dešava previše često. Dobro i temeljno čišćenje sprečava taloženje šminke na vašim trepavicama, koje može izazvati njihovo lomljenje i opadanje. Dakle, uzmite svoj odabrani proizvod za skidanje šminke, natopite njime tupfer dobro – a zatim ga nekoliko sekundi zadržite na zatvorenom kapku kako bi vaše trepavice dobro upile proizvod. Zatim ga blago i pažljivo povucite duž oka kako bi se maskara skinula. Možete koristiti tupfere od pamuka, odnosno kompresovane vate – a isto tako je preporučljivo da koristite pamučne, platnene tupfere koje možete prati nakon korišćenja, jer su oni nežni prema koži i sa njima ne postoji opcija da se deo vate slučajno zalepi ili uplete u vaše trepavice.

Napravite pauzu u nošenju maskare

Znamo, i mi same volimo da nosimo maskaru na dnevnom nivou, ali nekada je dobro da nađemo vremena i “iskuliramo” sa šminkom, kako bi nam se trepavice oporavile i vratile u svoj prirodan oblik. Naročito u ovom periodu, kada su rad od kuće i izolacija i dalje aktuelne aktivnosti – pravi je trenutak za jednostavni makeup detox, koji će vas oporaviti. Takođe, verujte nam, jednom kada se naviknete na sebe bez mnogo šminke i maskare, umanjiće vam se i potreba da je svakodnevno nosite i da bez nje “prosto ne možete da izađete iz kuće”.

Comments