Praznična sezona obećava dobar provod, zdravice, porodične večere, darivanje i uživanje sa bliskim ljudima. Ipak, gde ima više dobrog provoda – tu najčešće ima i manje sna, a da ne spominjemo i to da zdravice podrazumevaju po koji koktel ili čašu vina više nego što bismo popili inače. I mada je i više nego okej da se iznova prepustimo ovim slatkim prazničnim ritualima, naš organizam i koža mogu osetiti njihove posledice. Usled konzumiranja alkohola, intenzivnije hrane i češćeg nanošenja “teške” šminke – naša koža može izgubiti svoju jedrinu i sjaj, a to nikako ne želimo. Zato smo za vas u nastavku teksta izdvojili praznične skincare savete za sjaj kože, uz pomoć kojih vaša koža neće izgubiti taj željeni sjaj!

Ovo je TOP 5 saveta za sjaj kože tokom praznične sezone

Ne zaboravite na piling

Tokom praznične sezone možete raditi piling lica do dva puta nedeljno, ukoliko nemate naročito osetljivu kožu ili kožu sklonu aknama. Piling kože skloniće mrtve ćelije sa njene površine, a poslužiće vam i kao odlična baza za nanošenje skincare proizvoda i šminke. Umornoj koži prijaće osveženje koje joj pruža piling, a vi ćete primetiti da vam je koža jedrija, mekša i blistavija.

I usnama je potrebna nega

Ne zaboravite na usne! Sigurni smo da vam se tokom zimske sezone usne brze isušuju te mogu biti ispucale, usled preterane hladnoće, intenzivnog grejanja i ispijanja alkohola (svima nam se barem jednom na usnama desila ona linija od vina, da se ne lažemo).  Zato su praznici pravi trenutak da počnete da koristite kupovne maske za usne koje možete nositi tokom noći ili neposredno pred izlazak, a svoju masku za usne brzo i lako možete napraviti i sami! Pomešajte kašičicu meda sa dve kašičice šećera, a zatim ovaj miks nanesite na usne. Masirajte oko 10 minuta i zatim isperite vodom.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o dermaplaningu

Tretmani lica kod kuće

Maske za lice ne samo što su efektne, već su i savršen povod da se okupite sa najboljim prijateljicama i uživate u zajedničkoj skincare večeri. Možete se odlučiti za masku za lice koja u sebi sadrži vitamin C, kolagen ili nijacinamid – jer su upravo to sastojci koji će koži vratiti blistavost i jedrinu. Glow kože zagarantovan je ukoliko neposredno pred izlazak, pre nanošenja šminke, uživate i odmarate sa maskom na licu. Još jedna dobra ideja je i nesvakidašnja LED maska za lice, koja infracrvenim i drugim zracima utiče na vaš ten.

Boosteri sjaja

Skincare rutina je prvi korak ka povratku sjaja kože lica, ali – tokom praznika ovaj sjaj možemo boostovati i uz pomoć makeup proizvoda! I sami ste svesni toga da su praznici prava prilika da zablistate u punom sjaju, uz senke sa štrasom, šljokice i hajlajter, kao i raznovrsne sprejeve za telo koji se suptilno sijaju. Tečni hajlajter možete čak i pomešati sa puderom, kako bi vaše lice dobilo blagi sjaj koji je trenutno u trendu i naziva je vampire skin.

Suplementi – glow kože počinje iznutra

I za kraj, sjaj kože potiče iznutra! Zato vam preporučujemo da tokom hladnijih dana u kojima nam svima manjka vitamina D koristite suplemente kao što su kompleks vitamina i kolagen – koji će povoljno uticati ne samo na vašu kožu, već i kosu i nokte. Podarite sebi negu i uživajte u blistavoj koži tokom 2023. godine!

Pročitajte i ovo: Da li nova TikTok tehnika “suvog” čišćenja kože zaista radi?

Naslovna fotografija: instagram.com/romaneinnc

Jovana Pantić

Comments