5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta!

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Bez obzira na to da li imate normalnu ili problematičnu kožu sa bubuljicama, svakodnevna, pravilna nega sa odgovarajućim preparatima je ključna ako želite da vaše lice bude lepo i negovano. Hajde sad da malo i preteram, ali ne želite valjda da budete lepe samo sad, već i kada ostarite! Zato, vodite računa, jer sve što radimo sada, kad-tad će nas sustići. (I ovo se ne odnosi samo na negu!)

Dakle, čišćenje lica zaista nije težak posao i oduzima zaista malo vremena. Evo najvažnijih koraka koje bi trebalo da praktikujete svake večeri:

– Prvo operite ruke antibakterijskim sapunom, kako prljavštinu sa ruku ne biste prenele na lice. U suprotnom, rizikujete da podstaknete izbijanje bubuljica, na primer.

– Zatim sledi uklanjanje šminke da bi ste mogle lepo i dubinski da očistite pore. Upotrebite vlažne maramice koje služe specijalno za to ili jednostavno neki losion za skidanje šminke. Posavetujte sa sa radnicama u apoteci ili Liliju, DM-u ili drugim takvim radnjama šta je najbolje za baš vaš tip kože.

– Isperite lice mlakom vodom da biste otvorile pore (zbog boljeg čišćenja). Ne previše hladnom jer će ih to zatvoriti, ali ne i previše toplom jer će vam se koža lica tako isušiti.

– Sada je na redu piling. Čistim rukama lagano istrljajte lice odgovarajućim sredstvom za čišćenje lica. Potrebna vam je zaista mala količina preparata.

Nega lica Saveti za pravilno čišćenje lica

Lako je imati lepo i negovano lice

 

– Mekom krpom ili rukavicom za lice istrljajte lice tako da ga svuda lepo očistite i ujedno otklonite izumrle ćelije i nečistoću. Pazite i da ta rukavica bude sveže oprana i čista jer se i na njoj može zadržati mnogo bakterija!

– Potom ponovo sledi ispiranje, ali ovoga puta malo hladnijom vodom od mlake, kako biste zatvorile pore. Slobodno ostavite lice da se prirodno osuši, eventualno čistim peškirom nežno utapkajte višak vode.

– Još jednom očistite predeo oko očiju ukoliko ste nosile maskaru, ajlajner i ostalo. Oči su osetljive i moguća je iritacija ako ih ne očistite lepo od šminke.

– Na kraju nanesite neku blagu kremu za negu i lepo se naspavajte. Kvalitetan odmor i san utiču na lepotu vaše kože. Da ne pominjem i ishranu i životne navike uopšte.

Savet plus, barem dva puta mesečno počastite lice nekom dobrom maskom. Bićete lepe i sveže pa slobodno možete da zaboravite na puder!

Izvori fotografija: torricelumngirl.com, bhmpics.com


Ivana Tomić – je studentkinja Fakulteta političkih nauka, koja se, iako uskoro puni 21 godinu, i dalje ponaša detinjasto i budalasto. Ne krivite je, to je zbog sestrića sa kojim se glupira po ceo dan. Trenutno piskara sve i svašta, više za svoju dušu, ali se nada da će jednog dana imati uspešnu karijeru ozbiljnog novinara. Obožava da tračari sa svojom najboljom drugaricom Nedom uz jaku, domaću kafu. Druženje sa porodicom i kućnim ljubimcima je ispunjava. Mogla bi da živi na krompirićima i višnjama u svim oblicima. I dalje na vratima sobe čuva poster Džonija Depa. Voli jednog Marka.

Editors choice