Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Iako je zahvaljujući Internetu, komunikacija i dogovaranje sa partnerima sa drugog kraja sveta izmenjena, te se sastanci uglavnom izvode putem Skype ili sličnih programa, razgovor uživo nije nimalo izgubio na značaju. Zato ako ste tek počeli da radite, morate biti speremni da ćete u jednom trenutku ići na poslovno putovanje.

6 Tips for Business Travellers Saveti za uspešno poslovno putovanje

Evo kako da sve prođe u najboljem redu i bez propusta:

Ne čekirajte prtljag!

Nosite ručni prtljag. Nekoliko čistih stvari koje ćete lako kombinovati možete spakovati i u manju torbu i nositi sa sobom. Tako ne morate da čekate na aerodromu da pokupite prtljag, a i ne može vam se desiti da vam kofer bude izgubljen!

Složite stvari!

Ponesite bar još jedan par cipela, čistu majicu za svaki dan i bar još jednu za svaki slučaj. Stvari pažljivo složite da se ne gužvaju i stavite ih u plastične kese kako se ne bi nekako isprljale tokom transporta. Ako se ipak izgužvaju, okačite ih na ofinger i stavite u kupatilo posle tuširanja! Para će ispraviti nabore.

Laptop torba!

Pored laptopa i punjača, u ovu torbu bi trebalo staviti i druge stvari koje vam mogu biti neophodne. To su punjač za telefon, žvake, maramice, neke grickalice ako vam padne šećer.

Kopije dokumenata!

Pametno je da dokumenta čuvate na jednom mestu, ali zamislite da ih ipak izgubite i to sve odjednom! Zato postoji aplikacija Apples Passbook koja omogućava da skenirate sva dokumenta i čuvate ih online. Ipak, šta ako vam se baterija isprazni ili ne možete da pristupite Internetu? Zato bi bilo dobro i da iskopirate dokumenta i čuvate ih za svaki slučaj. Takođe, iskopirajte i najvažnije kontakte, jer može se uvek desiti da vam se pokvari telefon ili da ga izgubite.

Ubiti vreme!

Ipak ćete imati mnogo vremena putujući ili čekajući da sastanak počne za koje nećete znati kako da utrošite. Možete uvek gledati neku seriju, čitati knjigu ili zvati one prijatelje ili članove porodice sa kojima se dugo niste čuli. Oni će se obradovati, a vi utrošiti vreme. Takođe, ne zaboravite da uživate u putovanju. Nemojte non-stop biti stegnuti i opterećeni rasporedima. Uradili ste sve da se pripremite, a sad se opustite i uživajte u novom iskustvu!


Lenka Gatić

Editors choice