Složićete se sa tim da je menjanje dokumenata zaista iscrpljujuć poduhvat. Prvo je potrebno da izdvojimo vreme, novac, a onda i da budemo spremni da čekamo u redovima. Naravno da niko ne uživa u menjaju dokumenata i da bi bilo mnogo primamljivije da to vreme možemo da iskoristimo na lepši način, ali sama pomisao na to kakve su naše stare fotografije u pasošu i ličnoj karti kao da nam daju snagu da čekamo u redovima u želji da konačno dobijemo dokumenta u kojima je naš lik verodostojno prikazan.

Trenutak u kom sedimo ispred objektiva i od nas traže samo da se smirimo i otvorimo oči, a nama kroz glavu prolazi samo jedno – da fotka bude makar pristojna. Više čak nije ni zabavno jer svaki put kad podižete novac ili pakete u pošti i dajete na uvid ličnu kartu osetite dozu neprijatnosti.

TikTok je doneo rešenja za mnoge svakodnevne probleme sa kojima se susrećemo i svako od nas je makar jedan TikTok trik sproveo u delo. Pojedine viralne stvari definitivno su promašaj, ali ako pričamo o makeup savetima koji su do sada ponuđeni, ne možemo da kažemo da su loši.

Pre izvesnog vremena, TikTok trik za šminku, koja će sigurno učiniti da naše fotografije na dokumentima budu prelepe, pokupio je sve simpatije i vreme je da pričamo o tome!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Freya Tidy (@freyatidy)


Ovaj trend šminkanja za pasoš donosi rešenja koja prkose čak i lošem osvetljenju.

Trend se odnosi na definisanje naših prirodnih linija lica kroz konturisanje. Potrebno je da na suptilan način podignemo jagodice i licu donesemo posebnu svežinu.

Baza

Prvi korak u rutini šminkanja pasoša je kontura. Fotografisanje za pasoš zahteva da direktno gledamo u kameru što znači da ne možemo da poziramo. Dakle, konturisanjem naglašavamo crte lica.

Oči

Kad završite šminkanje lica, vreme je da se usresredite na oči. Ključno je da uradite još jedan TikTok trend, a zove se oko sirene. Ne brinite, nije komplikovano. Prvi korak ka postizanju ovog looka je naglašavanje ugla oka bronzerom u prahu, a potom unutrašnjost oka osvežimo svetlom senkom.

Pročitajte i ovo: TikTok nam predstavlja još jedan makeup trend – Siren eyes

Obrve

Popunite obrve senkom i olovkom koje nisu preterano tamnije od vaših prirodnih obrva. Više nego ikad fokus je na očima, naročito na divljim i razbarušenim obrvama koje su godinama hit. Precizno popunjavanje obrva zahteva samo jednu oštru olovku za orbve i za nijansu tamniju senku. Senku na obrve nanosite tankom četkicom.

Pročitajte i ovo: Savremeni trend – obrve bez pravila

Usne

Poslednji korak u stvaranju savršene šminke za fotografiju na vašem dokumentu jesu usne. Prvi korak jeste da usne samo malo precrtate olovkom u braon boji, a potom ih popunite sjajem za usne. Devojke koje su pokrenule ovaj trend koristile su sjaj nežne, ljubičaste nijanse. Naravno, nijansa sjaja je vaš izbor, ali ne preterujte, već ga nanesite u jednom tankom sloju. Tada će vaše usne izgledati prirodno i popunjano, a to je upravo efekat koji želimo da postignemo.

Sada je vreme za poziranje!

Imamo samo nekoliko trenutaka da se pripremimo za fotografije, a šanse da se fotografišemo više puta gotovo da ne postoje. Dakle, došli smo na red, poneli sa sobom pozitivnu energiju i u mislima nam je to da ćemo konačno lepo ozgledati na dokumentima. Neposredno pre škljocanja aparata, blago ali zaista blago uvucite svoje obraze ka unutra, otvorite oči i gledajte direktno u kameru. Pokušajte da usne ne ulepite sjajem, već ih blago napućite. Ovo je šematski prikaz klasičnog fotografisanja jednog modela. Sada ste konačno spremni za fotografisanje i budite sigurni da izgledate prelepo!

Naslovna fotografija:.instagram.com/aliciarosebreuer

Dragana Stojanović

Comments