Plava kosa će očigledno biti trend leta: Texas blonde nijansa koju nosi Beyoncé je nastavak Texas hair dominacije, ali pored toga, beauty senzacija sezone će biti scandi hairline.

Popularne “it” devojke, kao što su Elsa Hosk i Matilda Djerf, najveća su inspiracija za plavu kosu ofarbanu u ovom stilu, a mi donosimo sve detalje o novom trendu!

Šta je scandi hairline?

Scandi hairline je tehnika farbanja kose u kojoj se blanš koristi da bi se vaše “bebi” dlačice oko lica posvetlile. Ime trenda je zasnovano na načinu na koji tipično plavu kosu Skandinavaca prirodno izbledi sunce, posebno u detinjstvu. Ako vam kosa lako bledi na suncu, možete dobiti ove male dlačice oko lica i ušiju koje su svetle upravo od sunčevih zraka.

Farbanjem možete to da oponašate i dobijete nešto kao “oreol” svetlosti oko svog lica, poput dana provedenog na skandinavskom suncu tokom leta. Takođe, trend dodaje prirodnu dimenziju i sjaj vašoj kosi tokom cele godine.

Možete li da dobijete scandi hairline efekat na tamnoj kosi?

Možete uraditi scandi hairline farbanje na tamnijoj kosi, jer tehnika samo posvetljuje liniju kose, da bi se naglasila. Međutim, očigledno ćete dobiti nešto malo suptilnije i neće biti tako upečatljivo kao linija kose koja je već plava.

Možete prvo da ofarbate liniju kose u smeđu nijansu, a zatim je tonirajte u željeni ton da biste je uklopili sa ostatkom kose.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura Polko (@laurapolko)

Kako da postignete scandi hairline efekat?

Scandi hairline se postiže izbeljivanjem malih dlačica oko lica, na liniji kose. Nakon farbanja, odvajaju se bebi dlačice oko lica i začešljavaju na čelo. Zatim se nanosi blanš i ostavlja se samo nekoliko minuta pre ispiranja. Obično se dodaje još izbeljivača po celoj liniji kose kako bi stvorio uklopljeniji izgled koji će biti ujednačen i kohezivan sa kosom.

Postoje dva načina na koja možete da dobijete scandi hairline efekat: u salonu ili kod kuće. Uvek savetujemo da posetite frizera kada radite sa blanšom, jer može biti štetan, posebno na ultrakrhkim bebi dlačicama oko lica.

Međutim, farbanje možete izvesti i kod kuće, samo preduzmite nekoliko ključnih koraka da biste ublažili štetu. Koristite što je moguće niži procenat hidrogena da biste bili bezbedni, i samo ga ostavite da malo duže stoji, stalno proveravajući nijansu kako ne biste previše posvetlili kosu. Definitivno ne pokušavajte ovo kod kuće ako nemate nikakvog iskustva sa plavom kosom. Samo se obratite profesionalcu – isplatiće se.

Vaša linija kose i dlake u tom predelu su mnogo mekše i finije, tako da ih treba tretirati kao takve. Uvek pomešajte blanš sa proizvodom za regeneraciju, kako biste sprečili oštećenja i očuvali kosu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura Polko (@laurapolko)

Kako održavati efekat svežim?

Održavanje scandi hairline efekta nije previše zahtevno. Što je vaša kosa svetlija, zahteva ređe održavanje. Dakle, ako počinjete sa veoma tamnim prirodnim korenima, uzmite to u obzir, jer ćete verovatno morati da popravite liniju kose ranije nego neko ko ima prirodno plavu kosu. Te bebi dlake rastu brzo, ali su fine i meke da nećete primetiti prevelik izrastak.

Ali, ako je vaša kosa sklona da žuti, definitivno ćete morati da uključite proizvode za toniranje u svoju rutinu. Ljubičasti šampon koristite jednom u dve nedelje i tako zadržite ledenu, živopisnu plavu nijansu kose.

Pročitajte i ovo: Od Bambi plave do kitty frizure: Već znamo koji su najveći hair trendovi do kraja godine

Naslovna fotografija: instagram.com/rickymotahair

Božica Luković

Comments