Mnogim ženama je kosa zaštitni znak i spremne su da potroše pravo malo bogatstvo kako bi je negovale na pravi i adekvatan način. Žene će učiniti sve da dođu do raznih skupih preparata za negu kose koja će je učiniti gustom, bujnijom i sjajnijom.

Sede vlasi je najjednostavnije zamaskirati farbom za kosu ili dobrim kolor šamponom. Međutim, perutanje kose, sede vlasi i ispucale krajeve možete srediti na veoma jednostavan način – konzumiranjem određenih namirnica. Da bi kosa bila zdrava morate da unosite redovno u organizam hranljive sastojke kao što su proteini, glukoza, vitamini i minerali. Ako u organizmu nedostaje neka od ovih hranljivih materija, promene će prvo biti vidljive upravo na vašoj kosi. Evo koje namirnice će učiniti “čudo” za vašu kosu i sprečiti da se sede vlasi pojave u mlađim danima.

Orasi

Orasi su bogati biotinom, vitaminom E i naravno, hidratizirajućim omega uljima. U tragovima sadrže bakar koji igra važnu ulogu u proizvodnji melanina, pigmenta koji daje boju kosi. Nedostatak bakra u organizmu čest je uzrok prerane pojave sedih vlasi pa vodite računa o tome da unosite u organizam određenu količinu bakra koji će učiniti da se sede vlasi kasnije pojave.

orasi Zaboravite na sede vlasi jedući zdravu hranu
Comments