Ako ne koritite seks-igračke u odnosu sa partnerom – propuštate pola zabave, kažu oni koji ih koriste. Naravno, „klasika“ može biti savršeno zadovoljavajuća, ali ako ikad poželite da unesete više akcije, ili da malo začinite stvari, seks-igračke mogu učiniti čuda.

Seks-igračke, bilo koje vrste, mogu doneti uzbudljive nove senzacije i različite vrste orgazama, kao i uzbudljive novine u vaš osnovni ili omiljeni položaj. Seksualni terapeuti preporučuju najbolje poze za korišćenje seks-igračaka u partnerskom odnosu…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couple Goals (@couplegoals)

Seks-igračke u misionarskom položaju

Pored varijacija sa podignutim nogama, podmetanjem jastuka ili menjanjem površine i visine na kojoj ste vi dole, a partner gore, misionarski položaj može biti mnogo zanimljiviji uz seks-igračke kao što je vibrirajući prsten za penis, koji donosi neverovatne senzacije. I kao bonus, kada partner koristi prsten, može duže da održi erekciju i odloži ejakulaciju, jer prsten ograničava protok krvi. Vibrirajući prsten se može lako naneti uz malo lubrikanta i ne bi trebalo da izazove bol ili promenu boje penisa – to su znaci da je prsten premali.

Obrnuta kaubojka

Ovo je položaj u kome imate kontrolu nad dubinom i brzinom penetracije, dok partner ima stimulativan prizor pred očima. Da biste začinili ovaj položaj u kome se možete kretati gore-dole, ili kliziti napred-nazad, dodajte malo analne igre. Partner ima lak pristup vašoj zadnjici, pa može da ubaci igračku, kao što je čep, koji može da izazove mnogo prijatnih senzacija. Za ovu igru je neophodno koristiti lubrikant.

Seks-igračke za kaubojku

U položaju kaubojke, koji je inače najbolji za dostizanje orgazma jer vam omogućava punu kontrolu nad dubinom i brzinom penetracije i intenzitetom odnosa, ima prostora i za podizanje igre na viši nivo, uz seks-igračke. Da biste povećali zadovoljstvo za oba partnera, koristite vibrirajući prsten za penis ili vibrator za klitoris, koji vam može povećati šanse za orgazam (možete ga koristiti i na bradavicama).

Pročitajte i ovo: Prednosti seksa bez penetracije

Pseći stil

Klasičan položaj koji omogućava pristup otpozadi, efikasan je u stimulaciji G-tačke prilikom penetracije, ali zato zapostavlja klitoris. Da biste mu ukazali dužnu pažnju, možete koristiti vibrator za klitoris u kombinaciji sa penetracijom. Takođe, možete isprobati i seks-igračke za analnu stimulaciju.

Položaj kašike

Kao i kod psećeg stila, u ovom vrlo prisnom položaju, vaginalna stimulacija je dobra, ali klitoris ostaje bez stimulacije, pa seks-igračke ovde mogu da povećaju šansu za orgazam. Ovo je idealan položaj za vibrator za prste, koji možete nositi vi ili partner, u zavisnosti od toga da li više volite da imate kontrolu ili element iznenađenja. Ovaj vibrator stvara osećaj usisavanja na klitorisu i zahteva preciznu primenu, pa je položaj kašike idealan, zbog sporijih pokreta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couple Goals (@couplegoals)

Seks-igračke i položaj perece

Ovaj zabavni položaj deluje komplikovanije nego što zaista jeste i omogućava jedinstveni bočni ugao prodora – ležeći na bok, podignite gornju nogu i omogućite pristup, partneru koji će klečeći opkoračiti vašu položenu nogu (dok ćete vi onom podignutom obgrliti partnra oko struka, radi stabilnosti). Ova poza gotovo da stvara osećaj ulaska otpozadi, ali omogućava suočavanje i više intimnosti. Klitoris bi mogao da dobije neku stimulaciju u ovoj poziciji za početak, ali za bolji doživljaj uključite seks-igračke, kao što je vibrator za klitoris.

Kunilingus sa igračkom

Bilo da je oralni seks predigra ili glavni događaj i može biti vrlo zadovoljavajući i uzbudljiv sam po sebi, ovde možete uvesti i određene seks-igračke. Najbolji položaj je da legnete raširenih nogu kako biste omogućili lak pristup, a partner može koristiti neku seks-igračku dok oralno stimuliše vaše genitalije.

Za jedinstvenu mešavinu senzacija, partner može ubaciti dildo ili drugu penetrativnu igračku u vaginu, što omoguća osećaj ispunjenosti koji se ne dobija samo oralnim putem i koji će dopuniti vaš doživljaj i možda vam omogućiti i da iskusite dvostruki orgazam – vaginalni i klitoralni.

Isprobajte različite seks-igračke u predloženim pozama i povećajte zadovoljstvo!

Pročitajte i ovo: Seks na daljinu – kako da budete intimni i ako niste zajedno

Naslovna fotografija: instagram.com/couplegoals

Brankica Milošević

Comments