Da li ste nekada sa partnerom planirali seks na javnom mestu ili se to desilo slučajno? Gotovo da ne postoji par koji nekada nije imao odnose van stana i to nije nešto što bi trebalo da se osuđuje. Ipak, seks na javnom mestu je zabranjen, pa u tom momentu morate da budete i više nego pažljivi, jer neprijatnost vam je tada najmanje potrebna. Možda ste imali različita iskustva kad je seks u pitanju, ali gotovo svaki par u svojoj vezi provuče temu seksa u moru, na bazenu ili u đakuziju. To može da utiče na vaš libido i sama pomisao na to vam verovatno izaziva još jaču želju i razmišljanje, ali da li je seks u vodi zaista bezbedan otkrivamo u nastavku. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Human Lovers (@humanlovers)

Seks pod tušem

Seks pod tušem je nešto s čim ste se sigurno susreli i takav vid seksa nije sporan, isprobavate različite poze i uživate sa svojim partnerom. U toku seksa pod tušem vežbate sve moguće stajaće poze, a i otvorena su vam maštanja čak i ako ste sami. Seks pod tušem je uglavnom spontana reakcija i sigurno mu se posebno radujete, zbog toga koristite svaki trenutak dok je vaš partner pod tušem, ali i on radi isto to. 

Seks u kadi

Za razliku od seksa pod tušem koji je malo ekstremniji, seks u kadi može da bude romantičan i nežan. Možete da priredite sebi i partneru sitna zadovoljstva poput penušave, mirisne kupke i vina. Uz laganu muziku možete da vodite ljubav kao nikada do sada. Nakon što smo ustanovili da je seks u kadi i pod tušem vredan svake pažnje, vreme je da se vratimo na priču o putovanju koji planirate, ali i mestima na kojima želite da imate odnose. Sigurno vam kroz glavu prolazi divlja plaža, sunce, more i vas dvoje. Kao da je ceo svet vaš, upuštate se u najveću avanturu do sada. A da li su moguće posledice?

Pročitajte i ovo: #sextalk: Koja je razlika između kinka i fetiša?

Bazen, đakuzi ili more

Voda sama po sebi ne predstavlja problem, ali je problem ipak ono što se u samoj vodi nalazi. To je uglavnom so, hlor ali i razne bakterije koje mogu da prouzrokuju različite vrste komplikacija. Ipak, prostor u kom ste nije vaš lični, već u kom cirkulišu ljudi, da li je onda trenutak zadovoljstva vredan moguće infekcije? Naravno da ne. Isto važi i za vodu u jezeru ili reci, a posebno morsku vodu, seks u tim uslovima može da izazove urinarne probleme.

Sredstva za kontracepciju kao zaštita 

Pilule za kontracepciju ne štite od seksualno prenosivih infekcija, takođe, tokom seksa u vodi možete svakako da ostanete trudni. U organizmu se dešava sve isto kao da ste na suvom, zbog toga, ako se odlučite na ovaj korak morate da budete u potpunosti obazrivi. Naravno, ako ste ipak odlučili da se oprobate u ovom tipu seksa, uključite sve ove mogućnosti u obzir, a možda bi bilo najbolje da svoje strasti usmerite ka mašti koju možete da razvijete ispod tuša ili u kadi. 

Da li postoji vid zaštite koji je u slučaju seksa pod vodom siguran

Može se reći da postoji jedan vid zaštite koji je donekle siguran, a to je upravo ženski kondom. Možda ova vrsta prezervativa nije toliko popularna, ali ovo je jedino sredstvo koje pored neželjene trudnoće može da vas zaštiti i od eventualnih infekcija. Da biste se zaštitili, potrebno je da ga stavite pre ulaska u vodu.

Pročitajte i ovo: #sextalk: Zašto je želja za seksom pojačana tokom ciklusa

Naslovna fotografija: instagram.com/janasnuderl

Dragana Stojanović

Comments