Verovatno ste čuli za afrodizijake kao što su čokolada ili jagode koji podižu vaše raspoloženje, ali da li zaista postoji korelacija između ishrane i seksa, i ako postoji- koje onda namirnice morate da unosite u organizam kako biste poboljšali svoj seksualni život. Istina je da čokolada podiže raspoloženje, ali naravno da nije zaslužna za niz orgazama o kojima maštate. Mnoge namirnice sadrže materije koje mogu da utiču na hormone ili povećaju protok krvi kako bi se zadovoljstvo u spavaćoj sobi povećalo.

Ako već izvesno vreme osećate da vaše telo nema nagon za seksom, šalje vam signal da nešto nije kako treba. Potrebno je da u svoj organizam unosite zdrave namirnice, pre svega voće i povrće. Evo šta je sve potrebno da dodate na listu za kupovinu.

Med

Kao što sigurno znate, med je pun prirodnih dobara, a jedan od najkvalitetnijih sastojaka je bor. Utvrđeno je da bor utiče na jačanje kostiju, poboljšava koordinaciju mišiča, promoviše sintezu proteina i pomaže u povećanju prirodne proizvodnje testosterona. Do sada ste testosterone povezivali samo sa muškarcima, ali svaki pol ima kombinaciju polnih hormona, a on je u direktnoj korelaciji sa seksualnim nagonom. Med povećava libido. Možete da ga jedete sa orašastim plodovima ili bez njih, svakako funkcija ostaje ista.

Maka

Ako želite da stimulišete imunitet, povećate energiju, libido i vitalnost organizma počnite od make. Mnoge studije su pokazale da suplementacija makom može da poveća želju za seksom, takođe, smanjuje seksualnu disfunkciju kod žena u postmenopauzi.

Pročitajte i ovo: Šta je “the ick” i da li zaista vodi do raskida?

Bobice

Bobičasto voće sadrži vlakna za zdrava creva, ali pored toga ovo je jedno od najboljih namirnica koji će poboljšati vaš seksualni život. Osim toga, konzumiranje bobica možete da uvedete u predigru i da jedno drugo hranite njima.

Šafran

Kao jedan od najskupljih začina na svetu, šafran njegove aktivne komponente široko se koriste u drevnoj medicini zbog svojih protivupalnih, antioksidativnih i antidepresivnih svojstava. Trideset miligrama šafrana dnevno uneće promene u vašem životu i sve će biti kao na samom početku veze i nećete verovati da prolazite kroz tako dobar i kvalitetan period, seks će biti nikad bolji, a orgazmi dugi i neverovatni.

Pročitajte i ovo: 50 saveta za savršen oralni seks (1. deo) (18+)

Takođe, ukusan je začin koji ćete dodati svom kuvanju – tako da bi testiranje njegovih potencijalnih afrodizijačkih sposobnosti moglo biti vredno razmatranja.

Lubenica

Lubenica je podjednako efikasna namirnica koja sadrži aminokiseline koje poboljšavaju seks. Pojedine studije su pokazale da lubenica ima istu funkciju kao vijagra. U belom delu lubenice se nalaze velike količine vitamina B6, C, A, magnezijuma, cinka i kalijuma.

Piskavica

I seme i zeleni listovi koriste se kao začini i ona je izrazito popularna samostalna ili u mešavini sa drugim biljkama, najčešće kao čaj za detoksikaciju organizma. Ispostavilo se da ona podstiče i seksualno zdravlje zbog cinka koji u sebi sadrži, a dobro je poznato da je cink važan nutrijent povezan sa zdravljem polnih organa. Najbolji način za upotrebu ove biljke, u slučaju da želite da pojačate libido, jeste da ga prokuvate sa vodom i popijete.

Crveno vino

Još jedan od razloga da otvorite bocu crvenog vina je upravo pomisao na to da će vam kasnije seks biti intenzivniji, duži i kvalitetniji. Potrebno je da popijete dve čaše (ne više od toga) kako bi crveno vino pokazalo svoju funkciju.

Komunikacija je ključ odnosa između dvoje ljudi, zbog toga, ako smatrate da sa vaše strane radite dovoljno, a da se druga strana i ne trudi toliko – rešenje je razgovor. Predložite češću upotrebu namirnica koje će pozitivno uticati na vaše raspoloženje i prepustite se strastima.

Pročitajte i ovo: Odnos koji vodi i pokreće žena

Nalovna fotografija: instagram.com/connectwithsouls

Dragana Stojanović

Comments