*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Serija “Otvorena vrata”

Serija “Otvorena vrata”

Opaki glumački sastav: Vesna Trivalić kao Katarina Anđelić Cakana, Milan Gutović kao Dragoslav Jakovljević (Katarinin muž), Bogdan Diklić kao Svetislav Bata Anđelić (Katarinin brat), Nikola Đuričko kao Vojkan Jakovljević (sin Dragoslava i Katarine), Bojana Maljević kao Ana Anđelić (Batina ćerka) i Sofija Jović kao Milica Jakovljević (Vojkanova rođena sestra) sačinjavaju porodicu. Iz našeg ugla, porodični krug kakav oni prave sasvim je neuobičajen.

Katarina je umetnik, doduše neshvaćeni. Retko je viđamo kako vaja i oblikuje. Ali zato znamo da je njena mišja rupa kupatilo, koje je samo njeno u toj kući. Razočarana supruga, emancipovana žena, za šporetom je samo jednom viđena usled privremene amnezije. Na žalost sina Vojkana, koji je po svemu sudeći otkinuo na domaću kuhinju, taj se prizor nikada više nije ponovio.

Dragoslav je, kako nam poručuje Katarina, đubre švalersko. Dolazi kući obično kako bi izgladio odnose sa bivšom suprugom Katarinom u nadi da će konačno da dobije oproštaj zbog nemoralnih, grešnih, aktivnosti.

OtvorenaVrata Serija Otvorena vrata

Porodica na okupu

Vojkan je večiti hipohondar. Odlično poznaje svaku bolest za koju je čuo, jer, naravno, misli da ih je većinu preležao. Uporno traži stabilno i ozbiljno mesto kao član porodice, premda nije baš najbistriji. Veoma je privržen ujka Bati, koji ga neumorno uvlači u ostvarivanje zaista čudnih poslovnih zamisli (prenošenje poruke mrtvima onda kada mali Voja pomišlja kako umire).

Teško je imati neku Milicu poput ove u stvarnom životu. Najmlađi, ali možda i najuravnoteženiji član zajednice, ozbiljno i vredno prati prenose skupštine. Poznavalac je politike, filozofije, kao i književnosti. Nema dlake na jeziku, te sa mamom i ostalima razgovara kao sa sebi ravnim osobama.

Iako su vrata njihovog stana uvek nekako otvorena (prošli su kroz njega razni ljudi), komšija Milorad Ugrinović voli da ih iznenadi uskokom kroz prozor. Uvek u opremi za planinarenje, nenajavljen i pun reči pažnje za Katarinu, koju je teže osvojiti od Mon Blana, bahato uleće u dom Anđelića.

Gospođa Angelina Savić, prva komšinica, ima neodređenu ulogu. U prevodu, teško nam je da shvatimo od kakvog je značaja. Mada smo isto toliko sigurni da bi bez nje serijalu nešto nedostajalo.

Scenaristi Biljana Srbljanović i Miloš Radović spojili su pod jednim krovom različite ličnosti. Radi se o specifičnim ljudima, odličnim poznavaocima opšte kulture, bogatog fonda reči, koji deluju pomalo izolovano. Stoga, kako bi vam serija bila zanimljiva, morate i vi sami da znate šta je Gajger-Milerov brojač, feminizam, ko su bili Dženis Džoplin (Janis Joplin), Niče (Friedrich Nietzsche) ili Marks (Karl Marx).

Istovremeno koriste priliku da obezvrede vladajući sistem. Skupa pružaju otpor površnim životnim vrednostima i samim tim daju prednost edukaciji i prosvetljenju.


Elena Ederlezi svakako nije ono što drugi očekuju da bude, još je manje ono što očekuje od sebe same. Student filozofije, pisac, pesnik, siroti pesnik. Velika nezadovoljština, fascinirana Romima, opsednuta modom i, kune se, da je Niče živ sigurno bi ga smotala.

Editors choice