Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Opaki glumački sastav: Vesna Trivalić kao Katarina Anđelić Cakana, Milan Gutović kao Dragoslav Jakovljević (Katarinin muž), Bogdan Diklić kao Svetislav Bata Anđelić (Katarinin brat), Nikola Đuričko kao Vojkan Jakovljević (sin Dragoslava i Katarine), Bojana Maljević kao Ana Anđelić (Batina ćerka) i Sofija Jović kao Milica Jakovljević (Vojkanova rođena sestra) sačinjavaju porodicu. Iz našeg ugla, porodični krug kakav oni prave sasvim je neuobičajen.

Katarina je umetnik, doduše neshvaćeni. Retko je viđamo kako vaja i oblikuje. Ali zato znamo da je njena mišja rupa kupatilo, koje je samo njeno u toj kući. Razočarana supruga, emancipovana žena, za šporetom je samo jednom viđena usled privremene amnezije. Na žalost sina Vojkana, koji je po svemu sudeći otkinuo na domaću kuhinju, taj se prizor nikada više nije ponovio.

Dragoslav je, kako nam poručuje Katarina, đubre švalersko. Dolazi kući obično kako bi izgladio odnose sa bivšom suprugom Katarinom u nadi da će konačno da dobije oproštaj zbog nemoralnih, grešnih, aktivnosti.

OtvorenaVrata Serija Otvorena vrata

Porodica na okupu

Vojkan je večiti hipohondar. Odlično poznaje svaku bolest za koju je čuo, jer, naravno, misli da ih je većinu preležao. Uporno traži stabilno i ozbiljno mesto kao član porodice, premda nije baš najbistriji. Veoma je privržen ujka Bati, koji ga neumorno uvlači u ostvarivanje zaista čudnih poslovnih zamisli (prenošenje poruke mrtvima onda kada mali Voja pomišlja kako umire).

Teško je imati neku Milicu poput ove u stvarnom životu. Najmlađi, ali možda i najuravnoteženiji član zajednice, ozbiljno i vredno prati prenose skupštine. Poznavalac je politike, filozofije, kao i književnosti. Nema dlake na jeziku, te sa mamom i ostalima razgovara kao sa sebi ravnim osobama.

Iako su vrata njihovog stana uvek nekako otvorena (prošli su kroz njega razni ljudi), komšija Milorad Ugrinović voli da ih iznenadi uskokom kroz prozor. Uvek u opremi za planinarenje, nenajavljen i pun reči pažnje za Katarinu, koju je teže osvojiti od Mon Blana, bahato uleće u dom Anđelića.

Gospođa Angelina Savić, prva komšinica, ima neodređenu ulogu. U prevodu, teško nam je da shvatimo od kakvog je značaja. Mada smo isto toliko sigurni da bi bez nje serijalu nešto nedostajalo.

Scenaristi Biljana Srbljanović i Miloš Radović spojili su pod jednim krovom različite ličnosti. Radi se o specifičnim ljudima, odličnim poznavaocima opšte kulture, bogatog fonda reči, koji deluju pomalo izolovano. Stoga, kako bi vam serija bila zanimljiva, morate i vi sami da znate šta je Gajger-Milerov brojač, feminizam, ko su bili Dženis Džoplin (Janis Joplin), Niče (Friedrich Nietzsche) ili Marks (Karl Marx).

Istovremeno koriste priliku da obezvrede vladajući sistem. Skupa pružaju otpor površnim životnim vrednostima i samim tim daju prednost edukaciji i prosvetljenju.


Elena Ederlezi svakako nije ono što drugi očekuju da bude, još je manje ono što očekuje od sebe same. Student filozofije, pisac, pesnik, siroti pesnik. Velika nezadovoljština, fascinirana Romima, opsednuta modom i, kune se, da je Niče živ sigurno bi ga smotala.

Editors choice