Kultna serija “Seks i grad” i dalje je veoma aktuelna i o glavnim junakinjama, Keri, Mirandi, Šarlot i Samanti i dalje se priča, piše i govori. Ove junakinje toliko su nam “ušle pod kožu” da su i dalje rasprava mnogim devojkama, njihovi stilovi i dalje su predmet obožavanja, a njihovi stavovi, rečenice i odnos prema muškarcima takođe su rasprava među mladim ljudima već godinama unazad. Ako ovu seriju doživljavaš ili si doživljavala kao zabavu i samo zabavu onda u tome nema ničeg lošeg ali ako si se i ti poistovećivala sa situacijama prikazanim u ovoj zabavnoj i seriji humorističnog karaktera onda postoje zablude koje je ova serija nametnula ženskom svetu.

Uvek postoje četiri prijateljice

I dve žene teško nađu zajednički jezik i iskreno, prijateljstva koja opstaju godinama su retka, praktično nemoguća, a još četiri žene koje se beskrajno vole, cene i poštuju gotovo da ne postoje u realnom svetu. U realnosti pojam “četiri najbolje prijateljice” manje je verovatan nego da vam Keri Bredšo upravo uleti u stan.

Morate da imate gej prijatelja

U seriji je to predstavljeno kao pod moranje. Prosto MORAŠ da imaš gej ortaka koji ti je poput rođene sestre i ko te razume bolje nego drugarica, roditelji i koji deli iste stavove, razmišljanja i poglede na svet kao i ti. Da budemo realni ako i imaš gej frenda, njegovo zanimanje nije homoseksualac kome je cilj da zabavlja tebe i tvoje drugarice već je to presona sa vlastitim stavovima, pogledima na svet i konkretnim zanimanjem.

Comments