Uskoro nas na Disney+ striming platformi očekuje Star Wars: The Acolyte – serija čija je radnja smeštena na samom kraju ere Star Wars: The High Republic, pre događaja iz prikvel trilogije Star Wars (otprilike 100 godina pre nego što je Anakin Skywalker otkriven na Tatuinu u Star Wars: Episode I – The Phantom Menace). Od nekolicine likova koji su poznati široj publici – Yoda je jedan od retkih koji se preklapaju između ovih Star Wars era, pa brojni fanovi širom sveta pretpostavljaju da ćemo se ponovo družiti sa legendarnim džedaj majstorom.  

Da li će se Yoda pojaviti u Star Wars: The Acolyte?

Uprkos Yodinom statusu tokom The High Republic, još uvek nije potvrđeno da će se njegov lik pojaviti u The Acolyte. Ovo se možda dešava i zato što kreatori i producenti žele da ova informacija ostane tajna bar još neko vreme, u cilju povećanja “tenzije” i iščekivanja kod fanova. Oni koji u potpunosti nisu upoznati s erom The High Republic će, bez sumnje, biti prijatno iznenađeni ako se Yoda odjednom pojavi u jednoj od epizoda.

Ipak, da se ne bismo unapred radovali, pa kasnije razočarali, važno je napomenuti da je vreme The High Republic bilo poznato kao Zlatno doba džedaja. Podsećamo, postojalo je na hiljade džedaja, rasutih po galaksiji. Yoda jednostavno može biti predaleko od akcije koja se odvija u The Acolyte da bi se pojavio.

Da li će drugi džedaji preuzeti Yodine uloge?

Prvi zvanični trejler za The Acolyte implicira da će drugi džedaji preuzeti pojedine od najpoznatijih Yodinih uloga. Na primer, džedaj mastera Sola, kojeg igra Lee Jung-jae, u trejleru vidimo kako obučava grupu mladih, što je uglavnom jedna od mnogih Yodinih primarnih dužnosti.

U pojedinim pričama The High Republic, često se govori da Yoda putuje galaksijom, sam ili malim grupama, odlučujući da se odmori od džedajskog Saveta i obučavajući manje iskusne džedaje na terenu. Moguće je da ćemo morati da sačekamo premijeru serije kako bismo doznali da li ćemo uživati u mudrim dosetkama ikoničnog Yode. 


Podsećamo, Star Wars: The Acolyte će prikazati kako ugledni džedaj majstor istražuje niz zločina koji ga dovode u sukob sa bivšim učenikom Padavana, otkrivajući zlokobne sile. Uloge tumače: Dafne Keen, Lee Jung-jae, Amanda Stenberg, Manny Jacinto, Carrie Ann-Moss i drugi.

Premijera je zakazana za 4. jun na Disney+, a dotad gledamo trejler:

Pročitajte i ovo: Treća sezone serije “Euphoria” je ponovo odložena – evo i zašto

Naslovna fotografija: instagram.com/troopertalks

Nikola Gudelj

Comments