Apple TV+ je ekskluzivno objavio prve fotografije iz serije The New Look, istorijske i modne drame smeštene u period Drugog svetskog rata. Dugoiščekivana serija prati priču o kultnim modnim dizajnerima Christianu Dioru i Coco Chanel, čije uloge tumače Ben Mendelsohn, dobitnik Emmy nagrade i Juliette Binoche, dobitnica Oscara.

Serija The New Look: Šta sve znamo?

Kada je datum premijere?

Svetsku premijeru sa prve tri epizode možemo da očekujemo 14. februara, na Dan zaljubljenih 2024. godine na Apple TV+ kanalu, a svake naredne srede biće emitovana po jedna epizoda sve do 3. aprila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Apple TV (@appletv)

Ko je režiser, a ko čini glumačku postavku?

Apple TV+ je u skorije vreme predstavio brojne TV projekte koji su privukli pažnju gledalaca na globalnom nivou, i to sa hit serijama kao što je The Crowded Room, Lessons in Chemistry, Silo i The Morning Show.

U skladu sa prethodnim uspesima, platforma već pokazuje da će 2024. biti još jedna sjajna godina za TV kanal, imajući u vidu da su na spektakularnoj seriji, koja prati dve modne ikone i njihove savremenike, radila neka od najveća i najcenjenijih imena u filmskoj industriji.

Scenario potpisuje legendarni Todd A. Kessler (The Sopranos, Damages) i glumačka ekipa predvođena Mendelsohnom (Secret Invasion) Binoche (The Staircase). U novoj seriji, glumiće i Maisie Williams (Game of Thrones) kao Catherine Dior – sestra Christiana koja je postala poznata po svom doprinosu u borbi tokom Drugog svetskog rata, na strani Francuske.

U ostalim ulogama moći ćemo da gledamo Johna Malkovicha kao Luciena Lelonga, Emily Mortimer kao Elsu Lombardi i Claesa Banga kao Spatza.

Za produkciju su zaduženi Apple Studios u saradnji sa DB-AK Productions, a pored Kesslera, izvršni producenti su i Lorenzo di Bonaventura i Mark Baker.

Ko je zadužen za muziku?

Zvučna podloga serije, čiji je producent Jack Antonoff – dobitnik Grammy nagrade, nudi savremene obrade popularnih pesama od prve polovine do sredine 20. veka. Soundtrack će podrazumevati i kavere u izvođenju poznatih muzičara kao što su Bleachers, Florence Welch, Lana Del Rey, Matty Healy iz The 1975, Beabadoobee, Nick Cave i Perfume Genius.

O čemu se radi u seriji i šta sve možemo da očekujemo?

Inspirisana stvarnim događajima i snimana isključivo u Parizu, The New Look prati legendarne dizajnere koji lansiraju monumentalne i istorijske modne kreacije dok paralelno prolaze kroz horore Drugog svetskog rata.

Istovremeno, prenosi očaravajuće i iznenađujuće detalje o događajima koji prate Diora i njegove rivale – od Chanel do Pierre Balmaina i Cristóbala Balenciage.

Postavljena u vreme nacističke okupacije Pariza, serija se fokusira na prelomni trenutak u 20. veku kada je grad svetlosti vraćao nadu ostatku sveta, ne odrekavši se mode, kulture i pre svega, iluzije o luksuzu.

U kom trenutku se sve zahuktava? Kako Dior stiče ugled svojim revolucionarnim i fundamentalnim pečatom u svetu mode, tako uspostavljenu vladavinu Coco Chanel kao tadašnje najuticajnije i najcenjenije modne dizajnerke – dovodi u neizvesnost i potencijalnu opasnost.

Tematika pruža uvid u turbulentnu i obećavajuću modnu scenu koja je postavila blue print za buduće generacije i koja i danas važi za standard, dok gledaocima paralelno obezbeđuje zadivljujući pogled u atelje, dizajn i kreacije koje je stvorila House of Dior. Sve ovo zvuči jako intriginantno i mi ne možemo da budemo uzbuđeniji povodom obećavajuće modno-istorijske drame, a kakvi su vaši utisci?

Pročitajte i ovo: Millie Bobby Brown je zvezda predstojećeg filma “Damsel”: Otkrivamo vam sve detalje

Naslovna fotografija: instagram.com/appletv

Milica Nešić

Comments