Virus korona dominira u vestima već neko vreme, a kako se čini, ništa se neće promeniti ni u narednom periodu. Dok grizemo nokte, pokriveni ćebetom, što ne možemo da popijemo kafu u lokalnom kafiću, ili što ne možemo da vidimo svoje najbliže, setimo se šta je sve to što možemo da uradimo u ovakvom stanju mirovanja. Sigurno da u tvojoj blizini postoji neka gomila knjiga koju ignorišeš godinama, ili možda hrpa računa kojima ne stižeš da se pozabaviš. Sada, kada toliko vremena provodiš kod kuće nemaš razlog da se ne hraniš i ne kuvaš zdravo – izbriši broj pizza dostave barem za neko vreme. Imaš prijatelje ili članove porodice kojima jedostavno ne stižeš da se posvetiš – pozovi ih. Tvoj garderober je počeo da se obrušava – organizuj svoju odeću. Tvoj partner i ti već dugo zapostavljate jedno drugo zbog poslovnih obaveza – pravi je trenutak da provedete kvalitetno vreme zajedno. Ne stižeš da se baviš svojim fizičkim izgledom – izdvoji vremena za sebe koliko god ti je potrebno

Ipak, setimo se da živimo u eri televizije, i našeg omiljenog Netflixa i još milion streaming platformi, koje nude mnoštvo serija i flmova koji će skrenuti tvoje misli sa ove trenutne krize. Ušuškaj se i u nastavku pronađi neku od serija (ili možda sve) koja će tebi pomoći da se zabaviš ovih dana.

High Fidelity

Zoë Kravitz je vlasnica prodavnica ploča u Bruklinu koja se kroz muziku priseća svojih pet najbolnijih raskida, pokušavajući da shvati zašto nema sreće u ljubavi i zašto je za svoju poslednju ljubav i dalje vezana. Rob (Zoë Kravitz) u tom emotivnom procesu pokušava da pronađe sebe, a nama se prikazuje kao mlada, patetična, blago depresivna devojka, koja odbija da preuzme odgovornost za sebe i svoje postupke.

The Outsider

Serija je nastala na osnovu bestselera Stephena Kinga iz 2018. godine. Nezamisliva misterija počinje nakon ubistva dvanaestogodišnjeg dečaka, a priča se komplikuje sa otkrivanjem okolnosti koje su vezane za ovaj zločin. Uloge tumače Jason Bateman, Ben Mendelsohn i Cynthia Erivo.

Hunters

U Njujorsku 70-ih godina prošlog veka, postojala je skupina ljudi koji su “lovili” naciste. Lovci na naciste imaju zadatak da ubiju sve pripadnike ove ideologije, koja preti uništenjem. Producent serije je Jordan Peele (Us, Get Out), a glavnu ulogu igra Al Pacino.

Devs 

Reditelj Alex Garland (Ex MachinaAnnihilation) donosi nam sci-fi tehnološki fokusiranu dramu koja se dešava u Silicijumskoj dolini. Mlada softverska inženjerka Lily Chan (Sonoya Mizuno), istražuje tajanstveni sektor za razvoj vrhunske tehnološke kompanije u kojoj radi, jer veruje da odgovorna za ubistvo njenog dečka.

Comments