Ako ste ljubitelj serije Bridgerton i upravo ste završili sa gledanjem nove sezone, ne očajavajte, imamo nove predloge za vas! Pripremite se da istražite sedam veličanstvenih serija koje će vas očarati svojim raskošnim kostimima, očaravajućim pričama i nezaboravnim junacima. Od britanskih aristokratskih domova do blistavih njujorških salona, raskošnih ruskih i austrijskih dvorova, ove serije slične Bridgerton pružaju uvid u živote istorijskih i fiktivnih ličnosti.

Serije slične Bridgerton koje možete odmah da gledate

Downton Abbey (Netflix i Max)

Prateći živote aristokratske porodice Crawley i njihove posluge na imanju Downton Abbey početkom 20. veka, serija vešto prikazuje društvene promene koje su se odvijale u Engleskoj nakon Prvog svetskog rata, dok se porodica Crawley bori da održi svoj način života u svetu koji se rapidno menja. Kroz kompleksne likove i njihove odnose, Downton Abbey donosi prikaz klasnih razlika, ljubavi, gubitaka i izdržljivosti ljudskog duha.

The Gilded Age (Max)

Smeštena u blistavi Njujork osamdesetih godina 19. veka, The Gilded Age prati mladu Marian Brook, koja se nakon očeve smrti seli iz ruralne Pensilvanije kako bi živela sa tetkama u Njujorku. Ubrzo biva uvučena u glamurozni svet gradske elite, istovremeno se boreći sa rigidnim društvenim normama i predrasudama. Serija istražuje teme klasnih razlika, rasne nejednakosti i borbe za ženska prava u doba velikih promena u američkom društvu.

The Crown (Netflix)

The Crown je biografska drama koja prati život kraljice Elizabeth II od njenog venčanja 1947. godine, pa do savremenog doba (ne ključujući njenu smrt). Svaka sezona fokusira se na različitu deceniju njene vladavine, prikazujući kako lične, tako i političke izazove sa kojima se suočavala tokom svog dugog života na prestolu. Uz pomoć izvrsne glumačke postave i raskošne produkcije, The Crown donosi dirljiv portret jedne od najpoznatijih ličnosti modernog doba, istovremeno istražujući evoluciju britanske monarhije u 20. veku.

Outlander (Netflix)

Bazirana na serijalu romana Diane Gabaldon, Outlander prati avanture Claire Randall, medicinske sestre iz četrdesetih godina prošlog veka, koja se misteriozno vraća kroz vreme, u Škotsku 18. veka. Tamo upoznaje zgodnog škotskog ratnika Jamiea Frasera i biva uvučena u jakobitske ustanke. Kako Claire pokušava da pronađe put kući, istovremeno se bori sa svojim osećanjima prema Jamieju i obavezama prema svom mužu u budućnosti. Outlander je epska priča o ljubavi, avanturi i izdržljivosti koja na jedinstven način spaja istoriju i fantaziju.

The Great (Max)

U ovoj satiričnoj komediji pratimo uspon Catherine the Great (Katarine Velike): od autsajdera do najduže vladajuće žene vladara u istoriji Rusije. Serija prati mladu Catherine koja dolazi na ruski dvor kako bi se udala za ekscentričnog i nepredvidivog cara Petera III. Suočena sa surovom realnošću života na dvoru, Catherine počinje da kuje zaveru kako bi preuzela presto i dovela Rusiju u prosvetiteljstvo. Uz oštar humor i vanserijske izvedbe, The Great predstavlja zabavnu i subverzivnu priču o moći, ambiciji i ljubavi.

The Empress (Netflix)

Pratimo život Elisabeth of Bavaria (Elizabete – Sisi), austrijske carice i kraljice Mađarske, koja se u 16. godini udala za Franza Josepha I. Njen život na habsburškom dvoru ispunjen je intrigama, skandalima i borbom za ljubav svog supruga. Serija istražuje Elisabethinu transformaciju od mlade devojke u jednu od najuticajnijih žena svog vremena, kao i njen složen odnos sa Franzom Josephom i njegovom porodicom. Raskošni kostimi, autentične lokacije i snažne glumačke izvedbe čine The Empress očaravajućom pričom o jednoj od najfascinantnijih ličnosti evropske istorije.

The Durrells (Max)

Smeštena na idilično grčko ostrvo Krf tridesetih godina 20. veka, radnja prati avanture ekscentrične britanske porodice Durrell, koja se tamo seli u potrazi za novim početkom. Udovica Louisa Durrell i njeno četvoro dece – Larry, Leslie, Margo i Gerry – suočavaju se sa izazovima života u stranoj zemlji, istovremeno uživajući u lepotama ostrva i upoznajući njegove šarmantne stanovnike. Ova topla i duhovita serija, bazirana na autobiografskim delima Geralda Durrella, slavi porodicu, individualnost i čari života u mediteranskom raju.

Pročitajte i ovo: Ovo su dobitnici i upečatljivi autfiti sa svečane dodele Tony nagrada

Naslovna fotografija: instagram.com/downtonabbeyfilms

Nikola Gudelj

Comments