Ovaj mesec donosi uzbudljiv izbor novih, kao i nastavaka TV serija koje će obradovati ljubitelje različitih žanrova. Serije u junu 2024. donose nešto za svačiji ukus, bilo da ste fan epske naučne fantastike, istorijskih drama, uzbudljivih trilera, romantičnih saga, komedija ili kulinarskih avantura. Uz impresivne glumačke postave, visoke produkcijske vrednosti i intrigantne priče, ove serije obećavaju da će nas “prikovati” za male ekrane i pružiti sate kvalitetne zabave. Pripremite se da zakoračite u nove svetove i upoznate likove koji će vas definitivno osvojiti.

Serije u junu 2024 – za svačiji ukus

Star Wars: The Acolyte (4. jun)

Ljubitelji naučne fantastike imaće razloga za slavlje kad stigne dugo iščekivana serija iz Star Wars univerzuma. Radnja prati bivšu učenicu Džedaja (Amandla Stenberg) i njenog nekadašnjeg mentora (Lee Jung-jae) u toku istrage niza zločina povezanih sa mračnom stranom Sile. Iako se, izgleda, legendarni majstor Yoda ipak neće pojaviti, očekuju nas epske borbe svetlosnim mačevima i neobični likovi poput Wookieeja.

Bridgerton, sezona 3 – drugi deo (13. jun)

Vraćamo se u raskošni svet porodice Bridgerton. Romansa između Penelope Featherington i Colina Bridgertona nastavlja da se razvija, dok pratimo i ostale članove porodice u novim zapletima. Od Francescine dileme oko veze sa Johnom Sterlingom, preko Benedictove avanture sa udovicom Lady Tilley, do Violetine simpatije prema Marcusu Andersonu – nijedan Bridgerton ne miruje. Naravno, sve je začinjeno dramom, emocijama i dozom skandala, u prepoznatljivom stilu.

House of the Dragon, sezona 2 (16. jun)

Uskoro se vraćamo i u surovi svet Vesterosa. Nakon krvavog građanskog rata poznatog kao Ples zmajeva, preživeli članovi kuće Targaryen nastavljaju borbu za gvozdeni presto. Uz sjajnu glumačku postavu predvođenu Matt Smithom, Emmom D’Arcy i Oliviom Cooke, te impresivnu produkciju, fanovi željni novih spletki i preokreta u stilu Game of Thrones – neće biti razočarani. Serija obećava još više epskih bitaka, intriga i dramatičnih preokreta koji će zadovoljiti apetite obožavalaca ove franšize.

Becoming Karl Lagerfeld (7. jun)

U novoj mini-seriji imaćemo priliku da zavirimo iza kulisa života slavne modne ikone. Smeštena u uzbudljivi pariski modni svet sedamdesetih godina prošlog veka, pratićemo Lagerfeldov uspon, rivalstvo sa Yvesom Saintom Laurentom i burnu vezu sa Jacquesom de Bascherom. Uz sjajne glumačke performanse Daniela Brühla, Agnes Jaoui, Théodorea Pellerina i Alexa Lutza, kao i autentičnu rekonstrukciju ere, otkrićemo manje poznate detalje iz života čoveka koji je za sva vremena obeležio modnu industriju.

The Boys, sezona 4 (13. jun)

U novim epizodama nastavljamo da pratimo Butchera (Karl Urban) i njegov tim u obračunu sa korumpiranim superherojima korporacije Vought. Uz nove likove i neočekivane saveze, ova sezona obećava još više surovih akcionih trenutaka, crnog humora i društvene kritike koja razotkriva mračnu stranu korporativne moći i celebrity kulture. Uz sjajnu glumačku ekipu i provokativne zaplete, The Boys ostaje jedna od najkontroverznijih i najuzbudljivijih serija na malim ekranima.

The Bear, sezona 3 (27. jun)

Vraćamo se u haotičnu kuhinju restorana The Bear. Šef Carmy (Jeremy Allen White) i njegov tim nastavljaju da se bore sa izazovima vođenja restorana pod neprestanim pritiskom. Uz neizostavne sastojke drame, crnog humora i impresivnih kulinarskih veština, gledaoci će ponovo dobiti istinit i napet uvid u život moderne kuhinje i ljudi koji u njoj rade.

My Lady Jane (27. jun)

Ova istorijska drama vodi nas na engleski dvor u 16. veku. Kroz priču o kraljici Jane Grey (Emily Beecham), koja je vladala svega devet dana, otkrivamo intrige i borbe za moć u svetu kojim su dominirali muškarci. Raskošni kostimi, izvanredna gluma i nesvakidašnja istorijska osnova čine ovu seriju vrednom pažnje svakog ljubitelja žanra.

Pročitajte i ovo: Zabranjeno voće Netflixa: Najkontroverzniji filmovi koji su pokrenuli lavinu komentara

Naslovna fotografija: instagram.com/cupofjo

Nikola Gudelj

Comments