Postoji mnogo faktora koji mogu uticati na seksualni užitak kod žena. Neki od njih su očigledni, dok drugi to definitivno nisu. Ponekad je teško reći u čemu je tačno problem, stoga, evo nekih mogućnosti.

Najčešće ubice libida

Najčešće ubice libida su stres, deca, problemi u vezi, fizičke povrede, psihički problemi i bolesti. Libido je veoma ranjiv i zavistan je od mnogo aspekata: emocionalnog, duhovnog, fizičkog, mentalnog.

Media Default ArticleImages oral sex Šest stvari koje uništavaju ženski libido

Psihičke prepreke

Samopouzdanje: samopouzdanje, kao i stres su glavne prepreke zdravom seksualnom životu. Loša slika o sebi, posebno kada su kilogrami u pitanju se nalazi na vrhu liste. To su najčešće žene koje uvek žele da prostorija bude zamračena prilikom odnosa i nikada se ne skidaju u potpunosti. Nekim ženama treba vremena da se osete lepo u sopstvenoj koži i najgore što možete da učinite je da ih razuverite kada konačno ubede samu sebe da su lepe i poželjne. Otkrijte šta kod nje najviše volite i podsećajte je s vremena na vreme koliko je divna.

Stres: većina ljudi je često pod stresom, ali kada isti počne da utiče na vaš seksualni život, to može postati problem. Seks bi zapravo trebalo da vam pomogne da se oslobodite stresa, ali kako ćete to postići, zavisi od vas dvoje. Pokušajte sa relaks masažom, samo pazite da ne zaspi.

Anksioznost: ukoliko ispoljava anksioznost kada je seks u pitanju, koji god da je razlog posredi (zlostavljanje u detinjstvu, silovanje ili neki drugi bezazleniji strahovi), ovo može biti veliki problem ne samo za vaš seksualni odnos, već za njen celokupan život. Neophodno je da prepozna i prevaziđe uzroke anksioznosti, zato je podržite u tome.

Comments