Svakako da nije lako zdravo se hraniti. Pored svakodnevnih obaveza često nemamo vremena ni da se naspavamo, a kako da tek razmišljamo o tome šta smo pojeli i kako će to uticati na naše zdravlje. Kuvano pojedemo samo kada nas mama pozove na ručak, a naši obroci uglavnom su iz pekare ili restorana brze hrane.

I šta to onda beše zdrava hrana? Naravno da svi znamo da je zdrava hrana voće i povrće, ali mnogi ne znaju da postoje moćne kombinacije hrane koje tako imaju mnogo više pozitivnih uticaja na naš organizam nego kada bismo samo konzumirali zdrave namirnice pojedinačno.

Stručnjaci neprekidno istražuju kako da upare namirnice i stvore novi koncept ishrane, tako da zdrava hrana dobije potpuno novo značenje i smisao.

Zato, ako dosad niste znali šta je zapravo zdrava hrana i pravilan način ishrane, od danas pravite ove moćne kombinacije namirnica i izvucite iz njih maksimalnu dobit za svoj organizam!

Paradajz i brokoli

Zdrava hrana Moćne kombinacije 2 Šest zdravih kombinacija hrane

Ova moćna kombinacija sprečiće pojavu raka prostate, iako još niko ne zna zašto. Ipak, kada su naučnici sigurni da ova kombinacija namirnica čini da se tumori smanjuju i sprečava pojavu novih, razlozi zbog kojih se to dešava nisu nam ni potrebni.

Čokolada i jabuke

Zdrava hrana Moćne kombinacije 1 Šest zdravih kombinacija hrane

Sastojak koji se nalazi u kori jabuke sprečava pojavu Parkinsonove i Alchajmerove bolesti, kao i infarkta, alergija i nekih oblika tumora. Čokolada takođe sadrži sastojke koji sprečavaju pojavu raka. Kombinacija ove dve namirnice sprečava zgrušavanje krvi i poboljšava vaše kardiovaskularno zdravlje.

Grožđe i borovnice

Zdrava hrana Moćne kombinacije 5 Šest zdravih kombinacija hrane

I jedno i drugo voće bogato je antioksidansima, a u kombinaciji sprečava Alchajmerovu, Parkinsonovu bolest, kao i šlog, pojavu kancera i artritisa.

Đus i ovsena kaša

Zdrava hrana Moćne kombinacije 6 Šest zdravih kombinacija hrane

Ukoliko pojedete ovsenu kašu i popijete čašu ceđene narandže za doručak, vi ste praktično očistili svoj organizam i smanjili rizik od srčanog udara. Ova kombinacija će stabilisati nivo holesterola i sačuvati vaše zdravlje.

Riba i beli luk

Zdrava hrana Moćne kombinacije 4 Šest zdravih kombinacija hrane

Riba je mnogo zdravija nego što možete zamisliti. Međutim, moćna kombinacija ribe i belog luka ima nebrojeno mnogo pozitivnih uticaja na vaše zdravlje. Minerali koji se nalaze u ribi čine ovu namirnicu izuzetno zdravom i smanjuju nivo holesterola i imaju antiupalno dejstvo.

Jogurt i bademi

Zdrava hrana Moćne kombinacije Šest zdravih kombinacija hrane

Mnogi ljudi ne znaju da se većina vitamina mnogo lakše apsorbuje ukoliko ih konzumirate sa mastima. Takvi su vitamini A, D i E. Bademi sadrže mnogo vitamina E, koji u kombinaciji sa zdravom masnoćom iz jogurta smanjuje rizik od srčanih bolesti.

Lenka Gatić

Comments