Ljudi lažu ukoliko kažu da nikada nisu uradili dve stvari: prva je da nisu nikada piškili pod tušem, a druga je da nisu nikada spavali sa bivšim partnerom. Kada izađemo iz nekog odnosa, granice se baš zamute i mi ne vidimo šta je loše u tome da radimo ono što smo do skoro radili stalno. Osećaj je sličan onome kada smo duže vreme bili na dijeti, pa onda konačno pojedemo sočan čizburger (ili dva), i vrati nam se onaj divni osećaj najlepšeg ukusa na svetu. Dok ga jedemo, potpuno smo zaboravili na to kako ćemo se posle pola sata osećati kao da imamo kamenje u stomaku, a i da su sastojci blago sumnjivi i vrlo nezdravi. Isto je sa seksom sa bivšim, ali kao i sve na svetu – ima svoje “za i protiv”. Pročitajte ovo pre nego što sledeći put pijani pozovete bivšu ljubav, pa razmislite koja će strana da prevagne. 

Za: Poznati teren

Žene će se češće upustiti u seksualni odnos sa bivšim nego usuditi se da uplove u nove seksualne avanture. Osećaj “poznatosti” nas ušuška i umiri. Dok mi sa nekim razvijemo osećaj opuštenosti koji smo već izgradili sa bivšim partnerom, gubimo dragoceno vreme koje možemo da iskoristimo imajući kvalitetan seks. Ipak i poznati teren je klizav teren. Lepo je rekla Prija – Pazi hod, klizav pod, do kreveta mog.

Protiv: Već viđeno

Radićete ono što ste već hiljadu puta radili. Možda će osećaj biti drugačiji jer znate duboko u sebi da to ne bi trebalo da radite, ali u suštini sve ostalo je isto – znate unapred tačno šta će uraditi, gde će vas poljubiti, koja poza je sledeća… Deja vu koji uopšte ne morate da imate, jer ste sad slobodni da otkrivate šta vam se još dopada.

Za: Zna šta (te) radi

Bili su vam potrebni dani i meseci da uskladite svoje seksualne želje. Svako ima nešto što ga radi, šta voli ili ne. Retki su slučajevi da prvi put kada spavate sa nekim bude nezaboravno. Obično vam treba vremena da se naviknete jedno na drugog, da otkrijete šta vam se dopada, da vam seks “klizi”, a ne da stalno zapinje i štuca (znam da znate na šta mislim). Onda je prosto lakše spavati sa nekim sa kim znate da će vam seks biti dobar.

Protiv: Postoji razlog zato što je bivši

Da je dobar ne bi bio bivši je najveći kliše na svetu, i ne teši apsolutno nikoga. Ali, u nekim slučajevima je tačan. Nešto sigurno nije funkcionisalo ako ste se rastali. I to nešto, će vas sigurno stići u tom istom trenutku u kom se seks završi. Treba proceniti da li je pola sata seksa (ili više, blago vama) vredno da ponovo trpimo stvari zbog kojih su nam bili potrebni meseci da skupimo snagu i konačno presečemo.

Comments