Da li ste upoznati sa ženskom ejakulacijom? Možda će vam biti poznatije ako kažemo squirt? Oko ovog termina (i ove pojave) postoji mnogo kontradiktornih informacija i mišljenja. Pored ženskog orgazma – squirt je možda najveća misterija kada je ženska seksualnost u pitanju. Kako squirt iliti ženska ejakulacija više ne bi bila misterija – rešili smo da naučimo o tome što je više moguće i da sve informacije podelimo sa vama.

Poput ženskog orgazma, squirt pripada bajkovitom svetu u kome je ženama dozvoljeno da uživaju u seksu. Šalu na stranu – ženska ejakulacija je zaista, još uvek, veliki znak pitanja. Kako do ejakulacije uopšte dolazi? Da li sve žene mogu da dožive ejakulaciju? Kako se ona uopšte doživljava?

Kada kažemo da postoje kontradiktorne informacije – onda to i mislimo. Jedno mišljenje je da je squirt, zapravo, samo mokraća, dok drugi tvrde da je povezan sa orgazmom. Ono što je fascinantno je to što su mnogi uglavnom šokirani kada se spomene ženska ejakulacija – jer je veliko pitanje da li žene mogu da ejakuliraju.

Do najveće zabune je došlo kada su objavljena određena naučna otkrića koja tvrde da ženska fizionomija njima ne može da omogući da ejakuliraju. Usledeo je otvoreni rat između žena koje su iskusile ejakulaciju i naučnika koji tvrde da je to nemoguće. Zašto je došlo do takve zabune? Pa, možemo okriviti Skeneove žlezde.

Šta su Skeneove žlezde?

Kad god se pokrene rasprava oko ženske ejakulacije, pomenu se i Skeneove žlezde. Međutim, niko sa sigurnošću ne zna odakle ova misteriozna vaginalna tečnost, ali se sumnja da upravo dolazi iz ove žlezde. Skeneove žlezde se nalaze u gornjem predelu zida vagine, upravo onaj predeo koji smo nekada nazivali G-tačkom, i završavaju se odmah pored donjeg kraja uretre – zbog čega se ejakulacija i meša sa mokrenjem. Skeneove žezde izgledaju kao male rupice u malim usnama i kako bi stvari bile još konfuznije – pojedine žene ih imaju, a druge nemaju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tajana Dedić-Starović (@artistatcamera)

Zašto niko ne zna tačne odgovore na ova pitanja? Zato što su istraživanja i ispitivanja u vezi sa ovim žlezdama minimalna. O njima se toliko malo zna da su ih nazivali ženskom prostatom, a znamo da muškarcima prostata služi za ejakulaciju semena.

Da li je ženska ejakulacija isto što i mokraća?

Jedno od najvećih pitanja, zbog pozicije na kojoj se nalaze žlezde, upravo je ovo. Pre samo pet godina, francuski naučnik je objavio svoj rad na temu ženske ejakulacije i javnost je očekvala odgovore. Uglavnom je želela odgovore na dva baš obična pitanja – da li squirt postoji ili je u pitanju samo mokraća.

Francuski tim naučnika je radio istraživanja sa sedam žena. Svaka od njih je ispražnjene bešike otišla na ultrazvuk, nakon čega su podvrgnute seksualnom uzbuđenju i ponovnom ultrazvuku koji je pokazao da su im bešike bile pune vaginalnom tečnošću koja je slična mokraći.

S obzirom na to da je istraživanje sprovedeno uz sedam žena, da li je u redu da se ovako veliki zaključci donose samo na osnovu tako malog uzorka? Njihovo iskustvo je takvo da orgazmične ejakulacije povezuju sa ispunjenom bešikom – samo je pitanje kakvim vidom tečnosti.

Ono što bi, međutim, trebalo da uradimo je da se manemo svakog vida naučnih dokaza jer smo do sada utvrdili da nijedno istraživanje, kada je žensko telo u pitanju, ne utvrđuje ništa na vreme, već možemo da o ejakulaciji pričamo među sobom i da same utvrdimo šta je squirt.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели NOWNESS (@nowness)

Kakva je senzacija ženske ejakulacije ako se razlikuje mokraće?

Baš kao što smo tek skoro razbili sve mitove o ženskom orgazmu kao takvom i o tome gde se nalazi G-tačka, odnosno utvrdili da je G-tačka samo unutrašnji deo klitorisa – tako sada moramo da utvrdimo kako izgleda ženska ejakulacija da bismo prihvatili bilo kakav odgovor koji nam se nudi.

U principu, ne postoji određeni način na koji možete da izazovete senzaciju ejakulacije jer je potrebna penetracija ili masaža klitorisa kako spolja tako i iznutra. Ono što, međutim, možete da uradite je da probate da dovedete sebe do ejakulacije tako što nećete prestati sa penetracijom onda kada doživite orgazam, već ćete nastaviti.

Postoji mogućnost da ejakulaciju, ipak, ne možete da doživite, ali većina stvari koje su u vezi sa ženskim orgazmom imaju veze s tim što žene nisu dovoljno opuštene u toku seksa. Zato je istraživanje ovakvih stvari najbolje uraditi kada ste same, dok masturbirate.

Ne postoji ništa abnormalno kada je ženska ejakulacija u pitanju. Ono što je abnormalno je nedostatak razgovora o tome i pokušavanje da žene, ponovo, gurnemo u određene kalupe.

Naslovna fotografija: instagram.com/artistatcamera

Milica Antić

Comments