Proleće je počelo sa sezonom Ovna, koji označava i početak astrološke nove godine i završava se sa sezonom Blizanaca. U međuvremenu, sezona Bika obeležava najlepše doba godine, donoseći inspiraciju, povećanu svesnost i prisutnost, zahvaljući vladajućoj Veneri, planeti lepote i zadovoljstva koja nas daruje osećanjem slatkoće i lakoće.

Ako ste tokom sezone Ovna bili podstaknuti da nagazite gas „do daske“ i pojurite u akciju, sada možete biti skloniji da se krećete polako ka svojim željama, negujući stabilnost i promišljenost.

Sveukupno raspoloženje i vibracije tokom sezone Bika

Bik je jedan od fiksnih znakova (sklon tvrdoglavosti), pa će vam tokom njegove vladavine biti teže nego obično da odstupite od uobičajene rutine i da se prilagodite. Njegova vladarka Venera, međutim, podstiče sposobnost povezivanja sa drugima, osećaj za romantiku, ambicije i sposobnost sticanja i zarađivanja, kao i kreativno samoizražavanje.

Venera vas poziva da upijate ono što život nudi – društveno, umetnički, finansijski, a Bik vas podstiče da pronađete vremena za sve što se tiče harmonije, luksuza i zadovoljstva. Kada je u pitanju samoizražavanje ili preduzimanje akcije, Bika ne možete naterati da požuri – on se kreće polako i postojano ka ispunjenju bilo koje želje ili cilja. Lojalan, pragmatičan i stvorenje navike, Bik je veoma dobro uzemljen. Povezan sa drugom kućom prihoda, Bik se takođe trudi da materijalizuje svoje vrednosti, da zaradi i dobije zasluge za svoje napore.

Tokom sezone Bika, možete želeti da bolje razjasnite ono što cenite i kako prezentujete svoje veštine i znanja, kako biste zarađivali i sticali. Venerin uticaj ističe diplomatiju i takt i pomaže da imate više strpljenja i ne reagujete ishitreno u slučaju sukoba.

Astrološka dešavanja u sezoni Bika

Iako se sezona Bika (kao i svakog drugog znaka) ponavlja svake godine u isto vreme, planete nastavljaju svoj nebeski ples, praveći različite figure i stvarajući jedinstvenu astrološku sliku, koja se svake godine razlikuje.

Nakon prelaska Sunca u znak Bika, dve velike i važne planete, Jupiter i Uran, spajaju se po prvi put od 2011. godine. Konjukcija planete sreće i ekspanzije i planete pobune mogla bi da postavi scenu za stvaranje izobilja i pojača želju da se aktuelizujete u načinu na koji zarađujete, doživljavate lepotu i učestvujete u vezama.

Kako sezona Bika odmiče, Mars (planeta akcije) nastavlja da obitava u sanjivim Ribama – empatičnom, umetničkom vodenom znaku – do 30. aprila, donoseći duhovni, mističan i samoisceljujući ton. Od 30. aprila do 8. juna, Mars će se kretati kroz svoj matični znak Ovna, podstičjući vas da sledite svoje ciljeve sa mnogo vatrenijom, dinamičnijom energijom. To bi moglo da se oseti kao pravo olakšanje, posebno nakon retrogradnog Merkura koji boravi u Ovnu do 24. aprila, a kada krene direktno, njegova senka će imati uticaj do 13. maja.

Mlad Mesec u Biku 8. maja, donosi šansu da postavite utemeljene i praktične namere koje želite da ostvarite i dostignete stabilnim koracima u narednih šest meseci.

Pozitivan uticaj sezone Bika će svakako najviše osećati Bikovi, ali i svako sa Suncem ili glavnim planetarnim položajima u bilo kom fiksnom znaku. Bik (fiksna zemlja), Lav (fiksna vatra), Škorpija (fiksna voda) i Vodolija (fiksni vazduh), mogli bi da izađu iz sezone Bika sa osećanjem da su otvorili novo životno poglavlje.

389A6498 Šta sezona Bika donosi svakom horoskopskom znaku

Rolka: P….S….Fashion, Jakna: N fashion, Farmerke: Massimo Dutti (privatno vlasništvo), Torba: Mona

Pročitajte i ovo: San koji će svaki horoskopski znak moći da ostvari ove godine

Uticaj koji sezona Bika donosi svakom znaku

Ovan

Iako je vaša sezona prošla, postoji mnogo razloga zbog kojih se sezona Bika odlična za vas – kada je Sunce u znaku Bika, vaša druga kuća prihoda je vaš glavni fokus. To znači da imate priliku da svoje najdinamičnije ideje transformišete u novčani tok. Takođe, radićete na negovanju sopstvene vrednosti i bićete osnaženi da se izborite za priznanja i nagrade koje zaslužujete.

Bik

Buđenje dolazi nakon kretanja Sunca kroz 12. kuću vaše duhovnosti – meditativno vreme promišljanja je za vama i sada imate više jasnoće oko toga kako da pokrenete svoje projekte i kako da odredite prioritete i uložite svoju energiju i vreme u ono što je najvažnije. Ovo je period u kome imate sve što vam je potrebno da projektujete svoje ideje i lični brend u svet, na način koji će biti zapažen i izazvati aplauze.

Blizanci

Tokom sezone Ovna aktivirana je vaša 11. kuća umrežavanja – povezali ste se sa svojim grupama i timovima i spremni ste da prigrlite svoju kontemplativnu stranu. Sezona Bika je za vas period odmaranja i prikupljanja energije, pre nego što krene sezona Blizanaca. Možda ćete biti oduševljeni meditacijom, jogom, vođenjem dnevnika snova – bavljenje svojim unutrašnjim sadržajima na bilo koji način, moglo bi da postavi temelje za uzbudljive nove ciljeve koje možete brzo ostvariti.

Rak

Dok je Sunce bilo u Ovnu, u vašoj 10. kući karijere, možda ste se našli u centru pažnje ili preuzeli lidersku ulogu, žudeći za više priznanja. Sada, kada Sunce obasjava vašu 11. kuću umrežavanja, više ulažete u timski rad. Negovanje odnosa sa kolegama i prijateljima je ključ uspeha za vas, tokom sezone Bika. Takođe, istaknute su vaše dugoročne želje, tako da ne oklevajte da se uključite i preduzmete konkretne korake da biste ostvarili ono što već neko vreme priželjkujete.

Lav

Sezona Bika podstiče oblast karijere – biće vam lakše da se nađete u centru pažnje, za čim uvek žudite. U sve što radite ulažete puno vatre i strasti, a to će vam sigurno doneti zaslužene aplauze, priznanja i nagrade. Vodite računa da ne zapostavite svoj privatni život, partnerske odnose, prijatelje i hobije – pronađite način da u ovom periodu uspostavite ravnotežu između ove dve oblasti života.

Devica

Imate šansu da iskoračite iz svoje svakodnevne rutine, koju ste kultivisali i koju toliko volite. I to ne znači da ćete biti izbačeni iz koloseka i pod stresom – sezona Bika vas poziva da malo verujete, putujete, upoznate nekog novog, steknete različite veštine, ili na neki drugi način istražite neistražen teren. Ukratko, biće dobro da se usmerite ka bilo kom iskustvu koje vas inspiriše i pokreće. Prihvatanje ove energije – čak i u najmanjoj meri – nasuprot zadržavanja fokusa na svakodnevnim detaljima – doneće vam uzbuđenje, mentalnu jasnoću i duhovnu živost.

Vaga

Sunce se kreće kroz vašu osmu kuću emocionalnih veza i zajedničkih resursa, podstičući vaš apetit za emocionalno i duhovno ispunjenim razgovorima i intimnom vezom. Interakcije na površnom nivou vas jednostavno ne zanimaju i ne uključuju, zato dozvolite sebi da budete ranjivi i da idete u dubinu, u svim odnosima. Ovo bi mogao da bude i period dubljeg istraživanja seksualnosti, ili istraživanje projekata koji se odnose na zajedničku imovinu, kao što su investicije, štednja ili otplata duga.

Škorpija

Sezona Bika ističe vašu sedmu kuću partnerstva i pojačava vaš fokus jedan na jedan – iako biste mogli da se usredsredite na zajednička nastojanja sa partnerom, ovo bi mogao da bude period za pokretanje zajedničkog projekta i sa nekom drugom bliskom osobom, najboljim prijateljem, poslovnim partnerom ili članom porodice. Razmatranjem kako se pojavljujete u ovim vezama i kako se drugi pojavljuju za vas, mogli biste otkriti da ste inspirisani da još dublje utvrdite svoj osećaj sebe.

Strelac

Putovanje Sunca kroz znak Bika aktivira vašu šestu kuću rutine i zdravlja, tako da ćete biti dodatno sposobni da se nosite sa svakodnevnim obavezama i da efikasno završite neke stvari koje se odugovlače. Vaše zdravlje je u fokusu – procenite postojeći fitnes plan i razmislite kako biste mogli da ga obogatite, ili istražite neke nove načine vežbanja i kretanja. Što više hvatate zamah i postajete organizovaniji i produktivniji, osećaćete se više usredsređeno, samouvereno i spremno da preuzmete sve obaveze, na dnevnom, nedeljnom i mesečnom nivou.

Jarac

Sezona Bika najveći uticaj pokazuje u vašoj petoj kući romantike i samoizražavanja, podstičući vašu razigranost, zabavu, kreativnost i sposobnost da upotrebite svoj glas i iznesete najiskrenija osećanja. Drugim rečima, imate kosmičku dozvolu da napravite pauzu u svom uobičajenom marljivom radu, kako biste prihvatili spontanost i kvalitetno vreme sa prijateljima i voljenim osobama. Verovatno ćete biti više inspirsani da se šalite, smejete i flertujete, kao i da se izrazite na umetnički način.

Vodolija

Sezona Bika vam skreće pažnju na vaš domaći prostor, porodične poslove i unutrašnji život. Možda ćete se osećati kao da pravite tajm-aut od uobičajene gužve, odvajajući vreme za odmor, druženje sa bliskim osobama, kuvanje ili brigu o svom domu, na bilo koji način koji vam donosi usredsređenost. Ovo može biti divan period za ubrzanje rada na sebi i ličnog razvoja, kroz rad sa terapeutom, mentorom, duhovnim učiteljem, koji može doneti trajno emocionalno isceljenje.

Ribe

Sunce putuje kroz znak Bika u vašoj trećoj kući komunikacije i postavlja scenu za obogaćenje i proširenje društvenog života, pojačavajući vašu želju za povezivanjem i učenjem. Otkrićete da možete da pravite planove sa bilo kim u svom društvenom krugu, a sastanci i razgovori će biti posebno živahni, zanimljivi i smisleni. Bez obzira da li želite više da čitate, idete na izazovno planinarenje ili kraći put, ili posetite galeriju, imaćete dodatnu energiju da uključite prijatelje u sve što vas zanima i da sa njima podelite radost i podignete životno zadovoljstvo na viši nivo.

Pročitajte i ovo: Najsrećniji ljubavni datumi u 2024. godini – prema astrološkim prognozama

Naslovna fotografija: WANNABE Media

Brankica Milošević

Comments