Za svetlije boje kože koje imaju ružičasti podton

Ljudi svetlijeg tena obično imaju ružičasti podton poput Emme Stone, Elle Fanning i Anye Taylor Joy. Kako biste naneli crveni ruž koji je komplementaran boji vaše kože trebalo bi da izaberete crvene karmine koji su na bazi plave boje. Ako se pitate koja je to nijansa crvene – pomislite na tonove maline. Ovi crveni ruževi će naglasiti vaše prirodno rumenilo što možete odmah da primetite na Alexandri Daddario.

Ten sa maslinastim podtonom 

Ako vaša koža lakodobija na preplanulosti, verovatno imate ten kojem najviše odgovara crveni karmin sa narandžastim podtonom. Ovakva boja kože je zahvalna za menjanje karmina, tako da tokom leta možete nositi one koji su više narandžasti, a takom zime one tamnije.

Ako imate maslinastu boju kože, najsigurnije je da se oslonite na nijanse koje su kreirane od zemljanih tonova crvene, poput cigle. Zemljani tonovi će istaći “toplinu” vašeg tena i sa lakoćom će se stopiti sa prirodnom bojom vaših usana. Uz ovakve nijanse se uvek možete igrati sa šminkom, te oči istovremeno možete naglasiti ajlajnerom ili smokey eye tehnikom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Denitslava (@denitslava)

Mnogo žena veruje da im crveni karmin ne pristaje, ali sa njim nikada ne možete pogrešiti! Ipak je crvena nijansa na usnama “klasik” i kroz istoriju su je nosile sve naše omiljene modne ikone. Crveni karmin nikada nije izlazio iz mode, samo se menjao trend popularnosti određenih nijansi. Ukoliko ga ne nosimo često tokom cele godine, uvek mu se vratimo za vreme praznika – jer znamo da nas tada neće izneveriti. 

Naslovna fotografija: instagram.com/patrickta

Milica Antić

Comments