Sezona Strelca je već otpočela, obeležavajući kako novo astrološko poglavlje, tako i početak prazničnog perioda. Poznato je da nas vatreni Strelac podseća na važnost avanturističkog duha, prihvatanja novih rizika, savladavanja starih strahova i razbijanja predrasuda.

Iz tog razloga, predstavljamo vam nekoliko važnih astroloških dešavanja tokom sezone Strelca (koja će vam dati smernice kako da najbolje iskoristite ovaj period godine).

Sezona Strelca ohrabruje nas da raširimo krila

Sezona Strelca je započela 22. novembra i trajaće do 21. decembra, kada ćemo ući u sezonu Jarca. Tokom narednih nedelja ovog meseca, energija Strelca će nas inspirisati da se prepustimo spontanosti i avanturističkoj strani svoje ličnosti.

Strelac voli smele poteze i radije pita za oproštaj nego za dozvolu. Svi možemo osećati više vatrenosti, posebno jer strastveni Mars veći deo ove sezone prati Sunce u Strelcu.

Pun Mesec u Blizancima otvara vrata komunikaciji

U novembru se javio pun Mesec u Blizancima, zatvarajući šestomesečni ciklus započet junskim mladim Mesecom u istom znaku. Budući da je Blizanci promenljiv vazdušni znak, ovo je potencijalno radoznalna i zavodljiva faza koja nas poziva da komuniciramo i aktiviramo svoje grlene čakre. Novembar se naziva i “Dabar Mesec”, izuzetan za kontaktiranje svojih čula i povezivanje s prirodom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vitaliia (@vitaliia)

Mars pojačava energiju Strelca tokom cele sezone

Kao što smo već pomenuli, vođa Mars će veći deo ove sezone biti povezan sa Suncem u Strelcu, što je dobra vest za našu motivaciju usred praznične užurbanosti!

“Ova poplava optimizma i energije imaće efekat talasa na ceo vaš život”, poručuje portal AstroTwins. “Od putovanja iz snova do ideje za samostalni poslovni poduhvat, iznenada ćete želeti da se upustite u to – da, čak i tokom praznične sezone.”

Venera prelazi u Škorpiju, naglašavajući razlučivanje u odnosima

Kada planeta ljubavi i uživanja pređe u novi znak, to ima veliki uticaj na naše odnose i način davanja i primanja ljubavi. Četvrtog decembra, Venera napušta ljubaznu Vagu i ulazi u seksi i zavodljivu Škorpiju.

Ako je Venera u Vagi usmerena na ljubaznost i harmoniju, Škorpija je spremna da to promeni, zahvaljujući svom sposobnom i analitičkom karakteru. Ali, to je samo zato što Škorpija želi da sve bude kristalno jasno pre nego što “spusti gard”. Kada Škorpija zaista počne da veruje drugoj osobi, intimnost i duhovna dubina koju može postići su neprikosnoveni. Drugim rečima, možda ćete pažljivije posmatrati svoje odnose, ali oni koji prođu test mogu sada biti izuzetno ojačani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EMELIE LINDMARK (@emitaz)

Merkur ide retrogradno u Jarcu kasnije tokom sezone

Na kraju, ako ste mislili da smo imali dovoljno retrogradnih Merkurovih prolaza ove godine, razmislite ponovo! Dvanaestog decembra, Merkur će krenuti retrogradno u Jarcu, sve do Dana Nove godine.

Sigurno, možda nećemo zatvoriti godinu s najjasnijim mentalnim signalima, ali retrogradni Merkur takođe predstavlja važno vreme za razmišljanje. Prema tome, poslednji retrogradni Merkur ove godine možda je upravo ono što nam je potrebno da ponovo procenimo svoje odluke i razmislimo o protekloj 2023.

Pročitajte i ovo: Šta svakom horoskopskom znaku donosi pomračenje Sunca i mlad Mesec u Vagi

Naslovna fotografija: instagram.com/bellastovey

Comments