Sezona Vage 2023. godine kreće sa početkom jeseni, 23. septembra i traje do 22. oktobra, stavljajući u prvi plan potrebu za harmonijom i uravnotežavanjem svih aspekata života.

Vaga je veoma društven znak koji lako uspostavlja veze sa drugima i veoma je posvećen brizi o najbližima – sezona Vage je vreme kada treba da proverite da li ispunjavate i svoje potrebe i da li je vaš život u tom smislu uravnotežen. Svima nam se postavlja pitanje „šta je moja istina“, donoseći svest o tome da svako ima svoju istinu i da je naša validna, kao i sve ostale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)

Raspoloženje koje donosi sezona Vage 2023.

Društvena, prijateljska i gostoljubiva energija poziva nas da dobro izbalansiramo svoje živote, pod uticajem Venere, planete ljubavi i lepote. Šarm i neobična sposobnost Vage da se lako poveže sa svima, dolazi uz napor da se obezbedi elegancija i lepota – društveni angažman kroz deljenje vremena sa drugima i iskustva koja donose milost, zadovoljstvo i lepotu, u ovom periodu se prirodno i spontano povezuju.

Vreme je za negovanje unutrašnjeg mira i osećanja blagostanja – sezona Vage 2023. upućuje nas da ulepšamo i obogatimo svoj život na suptilne, duboke i duhovne načine. Saradnja i pravičnost su ključne vrednosti Vage – to je znak istine i pravde – tako da je važno da se trudimo da otrkijemo svoju istinu i da je živimo, kako bismo stvorili više ravnoteže i lepote pod svojim uslovima (a ne pod tuđim).

Kao diplomata zodijaka, Vaga želi pravdu i jednakost za sve, ona teži ispravnosti i ima plemenite ciljeve, ali ponekad je preopterećena naporom da unese mir u svoje okruženje, pokušavajući da izbegne svaki sukob i nastojeći da svima udovolji.

Vage uvek traže harmoniju i učiniće sve da je postignu, pa su sklone izbegavanju sukoba i konfrontacije. Izazov za ovaj znak, kao i za celu sezonu Vage, jeste pronalaženje ravnoteže bez preopterećenja, prećutkivanja i manevrisanja.

Znaci na koje sezona Vage 2023. najviše utiče

Vibracije sezone će pored Vage, najviše osetiti ostali kardinalni znaci – Ovan, sa kojim počinje proleće, Rak, čijom sezonom počinje leto i Jarac, nosilac zime. Svi pripadnici ovih znakova osećaće intenzivnu potrebu za smislenim dešavanjima, reorganizovanjem i pronalaženjem efikasnijih načina razmišljanja i delovanja.

Ostala dva vazdušna znaka, Blizanaci i Vodolija, osetiće povećano samopouzdanje tokom sezone Vage, jer dele njen vazdušni element i imaju sličnu energiju. Tokom ovog perioda, osećaće se bliži sami sebi, osnažiće integritet i biće prožeti harmoničnom, stabilnom i blagom energijom.

Pročitajte i ovo: Retrogradni Saturn u Ribama – ovako će uticati na znakove zodijaka

Ključni tranziti koji utiču na sve znake u sezoni Vage 2023.

Planetarna kretanja

Kao i u svakom godišnjem dobu, određeni planetarni tranziti utiču na ukupne vibracije i svaki horoskopski znak. Prvih nekoliko nedelja oktobra obeleženo je priličnom uskomešanošću, dok veliki broj ličnih planeta prelazi u sledeće horoskopske znakove, što se može osećati kao promenljiva i nestabilna energija u svim bitnim odnosima, komunikaciji i motivaciji. Venera konačno izlazi iz znaka Lava gde je bila pozicionirana od juna 2023. pa do 8. oktobra, kada prelazi u znak Device, možemo da iskoristimo još nekoliko nedelja samopouzdane letnje energije da razmislimo o tome

Predstoji nam intenzivan period kada Pluton, povezan sa rođenjem i obnovom, 10. oktobra izađe iz retrogradnog hoda. Simbolizujući sve što je skriveno ispod površine, najudaljenija planeta u Sunčevom sistemu (astrolozi nemaju dileme o tome da li je Pluton planeta) nosi tešku energiju koja može podstaći erupciju sadržaja koji su se potiskivali i gomilali.

Zato astrolozi savetuju da ne čekamo „zadnji čas“ već da razmislimo o tome koliko snage nam odlazi na potiskivanje i izbegavanje i da shvatimo da se moramo suočiti, kako bismo preuzeli kontrolu i vratili energiju.

Mars je prisutan u Vagi do 11. oktobra, kada prelazi u znak Škorpije. Ovo poravnanje planete akcije (koja simbolizuje ono što želite i kako se krećete kroz svet) sa znakom ambicije i motivacije, deluje kao dodavanje raketnog goriva vašem pogonu. Možete biti posebno motivisani da kreirate teme harmonije koje donosi sezona Vage 2023. u aspektima partnerstva i poslovnog života. Možda vas prosto neće mrzeti i nećete se ustručavati da budete uporni i insistirate na nečemu što vam je bitno – to vam energija Marsa u Škorpiji daje zamah.

Na globalnom nivou, već neko vreme su stvari prilično „nezgodne“, uglavnom zbog planetarnog retrogradnog talasa. Pet planeta se kreće retrogradnim hodom – Pluton (do 12. oktobra), Neptun, Saturn, Uran i Jupiter. Možemo očekivati da će ova mešavina generacijskih planeta doneti značajne uvide na kolektivnom nivou.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)

Lunarni tranziti

Sezona Vage 2023. donsi mnoštvo lunarnih dešavanja – pun Mesec u znaku Ovna počinje 29. septembra. Kvadrat između Venere i Urana istog dana daje punom Mesecu dodatni naboj i intenzitet, tako da treba da budemo spremni na iznenađenja. Pun Mesec obično rasvetljava pitanja ili situacije vezane za odnose, ali je i podsetnik na to gde smo i da li su naše potrebe zadovoljene, jer nas Ovan podseća da mislimo na sebe.

Mlad Mesec označava nove početke, a 14. oktobra se poklapaju dva velika astrološka događaja – pomračenje Sunca i mlad Mesec u Vagi. Dok je energija najmoćnija na dan samog pomračenja, nekoliko dana koji prethode i prate ovaj lunarni pokret, donose brojne mogućnosti. Pomračenje je vreme promene, poput smrti i ponovnog rađanja, a sa težnjom Vage za harmonijom, ključno je poštovati činjenicu da se stvari dešavaju i ne insistirati na definicijama. To znači da ne treba da brinemo, ako još uvek ne razumemo kako se promene pojavljuju i zašto nam se dešava ono što se dešava.

Sezona Vage 2023. nas upućuje da širimo vidike i da ne gubimo iz vida sebe i svoje potrebe dok to činimo, da uskladimo svoje obaveze, potrebe i želje, usporimo ritam i pronađemo načine da živimo svoju istinu i uvažavamo istinu koju žive ljudi oko nas.

Pročitajte i ovo: Kako retrogradni Jupiter utiče na svaki znak horoskopa

Naslovna fotografija: instagram.com/mao.ge

Brankica Milošević

Comments