Pošto smo u sezoni Jarca bili podstaknuti na preispitivanje i uvide, sezona Vodolije nas podstiče da delamo i aktivno se uključimo u promene na ličnom i kolektivnom nivou.

Sunce u Vodoliji ostaje do 18. februara – ovo je vreme za hrabrost i odvažnost, koje će biti vrlo intenzivno, pojačano prisustvom Plutona (planete uništenja i ponovnog rođenja) u Vodoliji. Pluton je na kratko boravio u znaku Vodolije tokom prošle godine, što je bila samo najava onoga što dolazi.


Neki astrolozi smatraju da je ova sezona Vodolije zvaničan početak ere Vodolije – istorijskim dobom svetlosti i transformacije, koje je, veruje se, već počelo 2012. godine, kada se majanski kalendar završio. Nova era nam donosi revolucionarne teme Vodolije – pitanje individualnosti i slobode, sa pobunom, kao odgovorom, koja će početi da odjekuje širom sveta.

Sezona Vodolije nosi vibraciju koektivne energije, zajednice i društva, a pošto Pluton i Sunce ističu energiju ovog znaka, možemo očekivati vreme novih tema koje će nas inspirisati da se okupimo u pravom duhu aktivizma. Bićemo podstaknuti da se udružujemo u borbi protiv svih nepravdi koje vladaju u svetu, a zagovaranje promena zahteva revolucionarni duh, hrabrost, rizikovanje, vreme i napor. Međutim, pokreti koji teže da donesu pozitivne društvene promene imaju podršku Univerzuma – buđenje i osvešćivanje postaje proces u koji se svakodnevno uključuje sve više ljudi.

Na ličnom nivou, sezona Vodolije nam može doneti nalet transformativne energije, koja će nas inspirisati da napravimo pozitivne promene u svojim životima. Ovo je idealno vreme za traženje novih mogućnosti, bilo da je u pitanju novi posao ili napredovanje u karijeri, jer Vodolija ceni i podržava napredak i inovacije.

Posle punog Meseca u Lavu, koji je doneo dramu i teatralnost, ovaj period otkriva značajne informacije koje nam pomažu da shvatimo koji sledeći korak treba da napravimo, kako bismo ostali na putu ostvarenja želja svojih srca. Ego se može buniti i sukobljavati sa našim osećanjima i intuicijom (a i sa drugima), ali postiji izvesna vibracija sreće u vazduhu i ovo su moćni dani za prizivanje svojih želja, manifestovanje i angažovanje u duhovnim praksama i ritualima.

Datum na koji treba da obratite pažnju je 5. februar, kada se planeta komunikacije Merkur susreće sa Plutonom u istoj nebeskoj tački. Ovaj aspekt naglašava skrivene informacije i tajne i možete uočiti da ne možete da se oslobodite opsesivnih misli, ili da vam pažnju skreću nejasni i zamagljeni aspekti sopstvene ličnosti (i bliskih ljudi).

Pročitajte i ovo: Ako tražite ljubav, ovo su najsrećniji Venerini datumi 2024. godine

Poravnanje Marsa i Venere u Vodoliji donosi  zbližavanje i fokusiranje na formiranje dubljih veza sa ljudima koji nas okružuju. Ovo je transformativan period za mnoge veze i odnose – događaće se završeci i novi počeci, a mi se moramo usuditi da idemo ka budućnosti, jer nema povratka u prošlost i ništa ne može izmeniti stvari koje su se već dogodile.

Produbljivanje veza podstiče i Uran, koji je okončao svoje retrogradno kretanje 27. januara i krenuo direknim hodom, podstičući napredovanje u našim prijateljstvima i odnosima. Vreme je da se otvorimo i prihvatimo intimnost, kako fizički, tako i emocionalno.

Sezona Vodolije donosi stavljanje kolektiva u prvi plan i budi dalekosežne vizije – gde bismo bili, kada bismo svi zajedno radili na stvaranju realnih i praktičnih promena, kada bismo se udružili da smanjimo nepravdu i poboljšamo uslove za život?

Ne znamo šta donosi budućnost, ali znamo šta mi možemo uneti u nju, čime je možemo graditi, jer ona nije mesto na koje stižemo, već mesto koje nosimo u sebi i materijalizujemo ga u svakom trenutku svog života.

Vreme je da prigrlimo ličnu odgovornost sa sudbinu čovečanstva i da na indivudalnom, porodičnom, kolektivnom i društvenom nivou – damo sve od sebe da se ponašamo u skladu sa tom odgovornošću. To je duh ere Vodolije, koji se u svakome budi, u manjoj ili većoj meri.

Pročitajte i ovo: Šta Venera u Jarcu donosi svakom horoskopskom znaku

Naslovna fotografija: instagram.com/esteticpart

Brankica Milošević

Comments