Nakon sedam godina studijske pauze, Shakira je objavila novi album pod nazivom “Las Mujeres Ya No Lloran” (Women Don’t Cry Anymore), koji predstavlja njen veliki povratak nakon medijski eksponiranog ljubavnog raskida.

Shakirin novi album – donosimo najzanimljivije detalje

Kolumbijska pevačica Shakira predstavila je dugoiščekivani album, kao svojevrsnu izjavu hrabrosti i snage, nakon javnog prekida veze sa dugogodišnjim partnerom i poreskih kontroverzi u Španiji.

Naziv albuma uključuje i jedan od njenih najvećih hitova, snimljen sa argentinskim producentom Bizarrapom. U pesmi se na duhovit način kritikuje njen bivši partner, španski bivši fudbaler Gerard Pique, sa stihovima žene više ne plaču; one zarađuju.

Pesma Shakira: Bzrp Music Sessions, Vol. 53 donela je 47-godišnjoj pop zvezdi i 25-godišnjem producentu dva Latino Grammyja prošle godine. Dospela je na prvo mesto Billboard liste, oborivši četiri Ginisova svetska rekorda za gledanost na YouTubeu i strimove na Spotifyju.

Dvojac je zajedno radio na još jednom techno dance komadu, The Strong One, u albumu od 17 pesama, koji uključuje saradnju sa kolegama Kolumbijcima Karol G i Manuelom Turizom, kao i sa meksičkim i portorikanskim muzičarima, te pesmu sa američkom reperkom Cardi B.

Četrnaestostruka dobitnica Latino Grammyja, čije je puno ime Shakira Isabel Mebarak Ripoll, podelila je trenutke sa zabave povodom lansiranja na društvenim mrežama. Na Instagramu je izjavila da album predstavlja njene “borbe, ali i trijumfe”, te da čak i u najtežim trenucima života možete “pretvoriti bol u otpornost, snagu i moć”.

Nakon raskida sa Piqueom, ocem svoje dvoje dece, Shakira se suočila sa drugom istragom španskog poreskog sistema nakon što je u novembru postigla nagodbu od 15 miliona dolara da bi izbegla suđenje. Shakira je obećala da će se boriti protiv optužbi za poresku prevaru, koje smatra neosnovanim.

Pročitajte i ovo: Stiže novi album Beyoncé: Šta dosad znamo o njemu?

Naslovna fotografija: instagram.com/shakira

Nikola Gudelj

Comments