Znate onu rečenicu “svi su bolji pevači dok su pod tušem”? Pa, TikTok korisnici su se složili da nije samo to u pitanju, već vreme ispod tuša može da poboljša i izgled vaše kože i kose! Trendovi kao što su glass skin i crying makeup (zašto ovo postoji?) su takođe prisvojili izgled mokre kože, ali novi trend “shower makeup” podigao je taj izgled na sasvim novi nivo.

Predstavljamo vam sve što treba da znate u vezi sa ovom novom tehnikom šminkanja!

Šta je “shower makeup”?

Poput trendova kao što su “vampire skin” ili “crying makeup”, “shower makeup” vam pruža upravo ono što ime govori – ali u najboljem i najatraktivnijem mogućem smislu. Dakle, putem ove tehnike ćete dobiti izgled kao da se nalazite u tuš-kabini – ne, ne mislimo na momenat kad ste završili sa tuširanjem i izašli napolje, već dok se nalazite unutar tuš kabine i voda još kaplje po vama!

Korisnici TikToka koji se u svojim videima često bave šminkanjem kompletno menjaju svoje makeup rutine, umesto svoje regularne šminke koja matira koristeći proizvode koji daju “mokar” i sjajan izgled na koži, kapcima, usnama, pa čak i kosi.

Možda se pitate zašto je ovaj trend dobio naziv baš “shower makeup”, a nije stavljen u konotaciju sa plažom ili odlaskom na bazen? Odgovor leži u osnivačici brenda Huda Beauty, Hudi Kattan, koja je i izmislila ovaj trend na TikToku.

Ona je objasnila kako je na ideju došla nakon što je primetila dobro osvetljenje koje pruža boravak u tuš-kabini, koje se posebno dobija ako iznad imate upaljenu sijalicu, koja na taj način veoma dobro osvetljava sve važne crte lica. Isto tako, pominje i toplotu, koja obrazima daje veoma atraktivan izgled, a usnama odgovarajući nivo naduvenosti.

Pogledajte video Hude Kattan:

@hudabeauty

Shower Makeup What do you guys think? #showermakeup #hudabeauty #cryingmakeup @Huda Beauty #fauxfilterconcealer #fauxfilterfoundation #wishfulskin Honey Whip #hudabeautylipcontour in Pinky Brown #empowered face gloss #legitlashesmascara #cheekytint #silkbalm spicy

♬ original sound – Huda Beauty

Pročitajte i ovo: Šta je koktel od maskara i zašto je TikTok poludeo za ovim makeup trendom?

Ipak, svi znamo da svetlucav ten nije ništa novo u svetu šminkanja. Svi koji vole šminku ili se bave šminkanjem koriste “mokri” izgled već godinama, a efekat su postizali čak i tako što su na lice stavljali vazelin kako bi dobili reflektivan izgled kože. Isto tako, ako uđete na profil društvenih mreža bilo koje poznate ličnosti, lako ćete pronaći ovaj prepoznatljivi izgled.

Jedan od takvih je i “glazed donut skin” koji je proslavila Hailey Bieber, kao i makeup look Kim Kardashian koja je stavljala šminku dok se nalazila u tuš-kabini za svoju SKKN kampanju. Takođe, izgled mokre kose je na crvenim tepisima i modnim pistama bio gotovo glavni deo svakog looka, tako da je samo bilo pitanje kada će se pojaviti i trend mokre kože, koji će postati toliko popularan.

Kako da sami uradite “shower makeup”?

Ako želite da rekreirate ovaj makeup look, evo nekoliko trikova koji će vam pomoći da to i postignete! Zapamtite, šminka uvek izgleda dobro, čak i mnogo bolje, kad joj prethodi dobar skincare, tako da, pre svega, počnite sa dobrom “mokrom” bazom.

Zatim, kao što i Huda preporučuje u svom videu, izmeštajte svoj tečni puder sa hidratantnom kremom, kako biste dobili lagan i vazdušast proizvod. Nakon toga, iskoristite korektor u nijansi koja je malo svetlija od vašeg tena. Huda posebno ističe ovaj korak, jer želite da izdignete svoje jagodice što više, kako biste rekreirali osvetljenje iz tuš-kabine. Ovaj deo procesa završite tako što ćete naneti deblji sloj korektora na čelo i bradu, kako biste uzdigli čitav makeup look.

Potom, nanesite nijansu za konturisanje ispod svojih jagodica i vilice, malo više nego što to inače činite, kako biste dobile dublje senke, kao kad biste stajali ispod rasvete. Važno je da napomenemo i to da na čelo nanesete svetliju nijansu za konturisanje nego što inače koristite, ali ne konturišite čitavo lice, jer svetlo uvek pada odozgo.

Nakon konturisanja iskoristite lip lajner koji je sličan vašoj prirodnoj boji usana, kako biste lagano iscrtali usne, i zatim izblendujte tu boju prstima. Konačno, nanesite tečni ili hajlajter u prahu, gde biste ga i inače naneli (vrhovi jagodica, kod obrva, vrh nosa, unutrašnji deo oka, vrh usana), kao i u blizini unutrašnjosti kapka i na grudi.

Kako biste završili čitav proces, nanesite maskaru na trepavice, ali nemojte da se trudite da to bude savršeno, jer treba da rekreirate način na koji voda drži pojedine trepavice spojene, nakon što ih dodirne pod tušem. Izgled očiju završite ajlajnerom na donjoj liniji oka u vidu veoma tanke linije, i potom veoma lagano zamutite boju kako biste stvorili smokey efekat. Kao šlag na tortu, dodajte sjaj za usne (preporučujemo one koji imaju veliku količinu sjaja), kako biste dobili pravi “mokar” izgled.

Ako želite da idete korak dalje, možete napraviti i mokru frizuru. Odaberite svpoj omiljeni serum ili proizvod za kosu koji će vam dati pomenuti efekat, ili prosto pokvasite kosu vodom za instant efekat.

To je sve što treba da znate! Dobili ste savršeni svetlucavi i mokri izgled, a da niste koristili vodu! Zabavite se eksperimentisanjem!

Pročitajte i ovo: 5 prazničnih makeup lookova uz koje ćete zablistati u novogodišnjoj noći!

Naslovna fotografija: instagram.com/skkn

Nenad Grubanoski

Comments