Pojam simptoma koristi se u kontekstu bolesti – a kad pristajete na manje od onog što zaslužujete, to obično znači da ostajete u vezi u kojoj niste ispunjeni, nije vam adekvatno uzvraćeno, ne volite partnera duboko. A to su stvari koje vas vremenom truju i od kojih postajete bolesni.

Opravdavate ono što inače nikada ne biste zanemarili

„On popije samo čašicu, dve, uz večeru, to nije strašno, nije alkoholičar“, govorite sebi, iako vam je partner zbog tih nekoliko čašica, koje su mu izgleda neophodne da bi završio dan u dobrom raspoloženju, često odbojan. Sigurno imate spisak ovakvih opravdanja za ponašanja i navike partnera koje su vam neprihvatljive i izluđuju vas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @atyourtaste

Partner ume da vas usreći, a onda se potpuno povuče

Postoje trenuci u kojima ste sigurni da vas voli i da vam pripada, ali onda se on povlači i vi ne znate šta oseća i šta je stvarno – to izražavanje osećanja, ili ta distanciranost. Kad ste stalno na klackalici, pripadne vam muka od toga i žudite za stabilnošću i ravnotežom. Osim toga, ta nesigurnost uništava poverenje i nikakva količina osećanja to ne može popraviti. Možete se zaista razboleti od toga.

Partner nije vaša srodna duša

On nije osoba iz vaših snova, nije vaša srodna duša. Možda imamo mnogo srodnih duša, a možda je to samo bajka, ali istina je da možete naći kompatibilnog partnera, sa kojim možete izgraditi najviši stepen bliskosti i razumevanja. Iz te bliskosti se i razvija osećanje srodnosti, osećaj da je neko vaš, da vam pripada i da mu pripadate. Ako taj osećaj nemate, vašoj vezi nedostaje srž. A to je kao da vašem telu nedostaje srce.

Comments