Da li vam se čini da među svojim prijateljicama ili u svom bliskom krugu ljudi imate tu jednu devojku koja uvek mora da naglasi kako je posebna i drugačija od svih drugih žena (iako to zapravo baš i nije)? Ovaj tip devojke naziva se na engleskom jeziku pick me girl“, što znači ona devojka koja uvek traži pažnju i želi da baš ona bude svačiji izbor – praveći se, naravno, da joj nije stalo i da to uopšte nije ono što ona želi. Ovakav stav i ponašanje “pick me devojke” zapravo su posledica nesigurnosti, kompleksa i neiskrenosti prema sebi – koje bi svako od nas trebalo da prevaziđe, a u nastavku vam otkrivamo koje su karakteristike ovog tipa devojke, kako da je prepoznate u svom društvu i ne dozvolite da utiče na vas i kako da izbegnete da i same upadnete u “pick me” način ponašanja. Vreme je da porastemo kao osobe!

Ona ističe da ne mora i ne voli da nosi šminku 

Smatra da je jedna od njenih prednosti to što je uvek prirodna i što ne koristi šminku, i najviše voli kada neko od muškaraca kaže da voli prirodne devojke pa da se sa njima složi i naglasi kako je ona jedna od tih, posebnih devojaka. Takođe, devojkama koje vole da nose šminku, uživaju u njoj ili je nose iz drugih razloga voli da održi “predavanje” o tome kako je šminka nepotrebna, štetna i kako je jedina prava lepota prirodna. Naravno, sve ovo je preterivanje i nipodaštavanje tuđeg izbora – jer ako se neko drugi lepo oseća sa šminkom, to zaista nema nikakve veze sa time da li ona nosi ili ne nosi šminku. Uživajte u svemu onome što vas čini srećnim i čini da se osećate lepo, a šminka ima tu mogućnost.

Ona priča kako nije zahtevna

Uz to što se nikada ne šminka, ona voli da naglasi da nije nimalo zahtevna. Sa njom sve može, ona nema jake stavove i preferencije, ne morate da je vodite na skupa (ili bilo kakva) mesta, ne interesuje se preterano za modu… ništa od toga zapravo nije istina. Volela bi ona verovatno da je izvedete, ali se pravi da joj to nije važno – misleći da će tako pokazati da je skromna. Da, skromnost je vrlina, ali sasvim je okej imati želje i preferencije, u kojima bi sa partnerom trebalo da budete iskrene.

Ona voli rečenicu “nisam kao druge devojke”

Od rečenice “nisam kao druge devojke” nam se diže kosa na glavi, a “pick me” devojka baš nju voli da koristi. Da bi sebe učinila boljom, ona se upoređuje sa drugim devojkama koje samo žele slobodno da žive svoje živote na svoj način, jer ona nema svoje ja i zapravo se plaši da ga otkrije. Plaši se da prizna da voli romantične komedije ili late sa cimetom. Sve što devojke vole, njoj mora biti strano – jer ona je kul. A zapravo, nema nikakve potrebe za upoređivanjem. Sve devojke su kao sve druge devojke, i sve devojke nisu kao sve druge devojke – i u tome je i lepota.

Comments