Široke farmerke su odavno “sahranile” skinny džins, pa su sada obavezne u svačijem ormaru. Za razliku od nekada najpopularnijih uskih farmerki, opušteniji krojevi i siluete donose veći komfor i moderniji, cool izgled.

Uvek smo u potrazi za odgovarajućim farmerkama, pa ako je to slučaj i kod vas, pronašli smo zanimljive modele iz aktuelnih kolekcija brendova dostupnih na domaćem tržištu.

Početkom 2000-ih, pantalone širokih nogavica su naglo izašle iz modnih trendova. Međutim, 2022. godine, široke pantalone su se vratile u žižu trendova. Ovaj povratak inspirisao je modni svet da se okrene od dominacije uskih pantalona koje su vladale modnim trendovima proteklih godina. Ovo oživljavanje demonstrira cikličnu prirodu mode, jer trendovi iz prošlosti pronalaze novi život u savremenoj garderobi.

Prema Google trendovima, broj pretraga za „farmerkama širokih nogavica“ nastavlja da raste i dostigao je rekordne vrednosti u poslednjih nekoliko meseci. Drugi faktori koji sada pomažu da široke farmerke uđu u mainstream trendove podrazumevaju rastuću kupovnu moć mladih potrošača generacije Z. U stvari, 52% ove mlade demografske grupe će kupiti farmerke širokih nogavica umesto uskih.

Kako ovaj vanvremenski i udoban trend ponovo dobija zamah, služi kao podsetnik da moda nije samo praćenje prolaznih aktuelnosti, već i slavljenje individualnosti i prihvatanje raznovrsne istorije odeće. Farmerke širokih nogavica nude osvežavajuću alternativu stilovima koji preterano ističu figuru, a koji su dominirali poslednjih godina.

Ukoliko ste u potrazi za novim širokim farmerkama, WNB stilisti su izdvojili modele iz domaćeg tržišta – od metalik nijansi do klasičnih.

Široke farmerke iz domaće ponude, prema izboru WNB stilista

H&M srebrne farmerke dugih nogavica

Počinjemo sa ekstravagantnim modelom, koji će transformisati vaše dnevne i večernje autfite. U pitanju su metalik farmerke iz H&M-a, koje krasi relaxed fit i preduge nogavice.

o1 Ako tražite široke farmerke, pogledajte modele koje su pronašli naši stilisti

Stradivarus široke farmerke

Iscepani džins je uvek pomalo buntovnički i cool, pa ukoliko ste ljubitelj takvih detalja, u Stradivariusu ćete naći interesantan model laskavog kroja.

o2 Ako tražite široke farmerke, pogledajte modele koje su pronašli naši stilisti

G-Star Raw cargo farmerke (Beosport)

Cargo farmerke karakterišu bočni džepovi, a poslednjih meseci su veliki hit. Podsećaju nas na udobne pantalone kakve smo svi nosili u detinjstvu, ali G-Star Raw model pritom izgleda veoma moderno.

o3 Ako tražite široke farmerke, pogledajte modele koje su pronašli naši stilisti

Massimo Dutti prugaste farmerke ravnog kroja

Pruge su uvek aktuelne, a Massimo Dutti u aktuelnoj kolekciji ima farmerke na kojima izgledaju posebno chic. Biće vam praktičan dodatak poslovnom garderoberu, ali ćete ih rado nositi i u slobodno vreme.

o6 ezgif.com webp to jpg converter Ako tražite široke farmerke, pogledajte modele koje su pronašli naši stilisti

Diesel široke farmerke plitkog struka (Fashion&Friends)

Najefektnije i možda najkontroverznije farmerke na našoj listi su oličenje Y2K mode – u pitanju je Diesel model koji ima dramatično široke nogavice i plitak struk.

o4 Ako tražite široke farmerke, pogledajte modele koje su pronašli naši stilisti

Zara farmerke visokog struka

Ove Zara farmerke ćete sigurno nositi na brojne načine, a svakoj kombinaciji će dati cool efekat, bilo da uz njih obujete sandale, čizme ili patike.

o5 Ako tražite široke farmerke, pogledajte modele koje su pronašli naši stilisti

Levi’s baggy dad farmerke (Fashion&Friends)

Levi’s s razlogom ima reputaciju u svetu farmerki, a njihov baggy dad model je trenutno najpopularnija silueta za džins pantalone, koje su pritom vrlo udobne.

o7 Ako tražite široke farmerke, pogledajte modele koje su pronašli naši stilisti

Replay crne široke farmerke (Remix)

Najzad, taman džins čini čuda za figuru i ide uz sve, a Replay farmerke su široke nogavice dovele do ekstrema, ali na stylish način.

o8 Ako tražite široke farmerke, pogledajte modele koje su pronašli naši stilisti

Pročitajte i ovo: Autfiti cool Špankinja koji su nam prolećna modna inspiracija za posao

Naslovna fotografija: instagram.com/whatgigiwears

Božica Luković

Comments