Koliko puta si pomislila “ma baš me briga”, “boli me uvo” ili “jbg, šta sad” pokušavajući da se ovim stavom otreseš opterećenja koje ne želiš da osećaš, ali nisi sasvim uspela. Samo si potisnula osećanje krivice i ne možeš da se opustiš i da sasvim veruješ sebi, kad pomisliš da o nečemu ne treba da brineš. Možda će ti biti lakše i jednostavnije sa ovim spiskom situacija u kojima je potpuno u redu da te bude baš briga.

Kad ne znaš šta da obučeš i onda odabereš nešto u čemu se ne osećaš najbolje. Baš te briga – jer da li ti primećuješ kako su obučeni svi ljudi oko tebe? I da li ćeš se posle sećati šta je ko nosio? Do sutra, ti ćeš biti jedina osoba koja će znati kako je sinoć bila obučena. Opusti se.

Svi na društvenim mrežama žive bolje od tebe! Ali to je lako pomisliti, jer svi “reklamiraju” dobre strane i trenutke svog života. Niko ne objavljuje fotografiju na kojoj je utučen i iskrivljenog lica, na kojoj smoren čeka gradski prevoz, baca đubre, ili preneraženo obračunava režije za ovaj mesec. Dakle, boli te uvo – to što svi idu na neka fensi mesta, jedu neku egzotičnu i fantastično serviranu hranu, venčavaju se u belom i lete avionom, to je samo marketing. Svi oni imaju često takav izraz lica kakav imaš ti sada, samo im je više stalo nego tebi da “prodaju priču” o tome kako im je fantastično i kako su uvek u fulu.

blog1 2 Situacije u kojima je stav baš me briga apsolutno konstruktivan
Comments