Latino i muzika sa španskog govornog područja, ukoliko nije reggaeton, ne uspeva baš efikasno da dopre do slušalaca. Žanr latino muzike zapravo obuhvata zemlje u kojima se govori španski jezik što znači da pod svojim okriljem ima mnogo različitih kultura i folklora. Raznolikost je glavni adut latino muzike. U poslednjih godinu dana mnogi su artisti objavili fuzije modernih i inovativnih zvukova koje su uklapali sa latino tradicijom. Baš zbog toga što zvuči kao nešto što je nemoguće izvesti do perfekcionizma – predstavljamo vam 6 novih latino izvođača koje smo mi otkrili u 2021. godini:

Rauw Alejandro 

Prošlogodišnji album zvan Afrodisíaco doneo je mnoge letnje hitove i muziku za đuskanje, ali ovaj momak je mnogo više od titule one hit wonder. Njegov drugi studijski album VICE VERSA je eksperiment koji je ovaj umetnik savršeno izveo. Uz disko-pop numere poput Todo de Ti, Rauw Alejandro se poigrava i sa zvucima house muzike, bolero i funka uz već dobro poznat reggaeton ritam. Ovaj album je dostigao veliku slavu u zemljama Latinske Amerike i svakako svima može poslužiti kao primer super uniformisanog albuma.

The Marías 

Indie pop i latino na prvu pomisao nekako ne idu zajedno. Ili smo barem mislili da ne idu dok nismo čuli ovu kombinaciju uz ritam stare latino škole. Ovaj album se izdvaja po svojoj slojevitosti jer su artisti u toku stvaranja bili veoma inspirisani istorijskim događajima. Iako su tek objavili debitanski album, The Marías je bend koji je uhvatio talas slave i na njemu gotovo profesionalno balansira. Pustite jedan od njihovih singlova i uverite se sami:

Yendra 

Yendra je umetnica dominikansko-italijanskog porekla koja je deo života s porodicom provela u Italiji, a zatim se vratila na Karibe gde je počela da stvara muziku. Gotovo da bez ikakvog napora Yendra na albumu uspeva da kanališe uticaje obe kulture. Neustrašivo navodi da se ne plaši ničega i svim devojkama u pesmi Nena poručuje da nisu same. Njen performans na YouTube kanalu Colors jedan je od najslušanijih videa ove muzičke emisije.

Comments