Kad god počnemo da razgovaramo o nezi kože – oblije nas hladan znoj. Čini nam se da nega kože postaje zaseban ogranak nauke, jer o njoj učimo toliko novih informacija – kao da se spremamo za ispit. Sa raznih strana do nas stižu informacije o proizvodima koje treba da koristimo, o načinu njihovog nanošenja, kao i o tome kako će uticati na našu kožu. Previše!

Svako ko je imao, ili ima problematičnu kožu, prošao je period eksperimentisanja kada je skin care rutina u pitanju. Sate i sate proveli smo na internetu, u istraživanju i zapisivanju informacija o svojoj koži. Prvo je bilo potrebno utvrditi koji tip kože imamo, odnosno da li je ona suva, kombinovana ili masna. A kada smo to učinili, shvatili smo da sa tim znanjem možemo da uradimo samo jedno – da isprobamo sve što smo naučili, što je najduži proces. Iako čitamo iskustva onih koji imaju isti ili sličan problem kao mi – tek nakon što isprobamo ono što je njima odgovaralo, otkrićemo šta, zapravo, najviše godi našoj koži.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @soundslutty

Skin care rutina – 5 koraka

Svako kreira svoju savršenu skin care rutinu koristeći uređaje i preparate koji su najbolji za potrebe njegove kože, a mi vam u nastavku možemo pomoći da svoju skin care rutinu svedete na minimum – fokusirajući se samo na ono što vam je zaista potrebno.

Prvom koraku ćemo prići uz misao da ste već dobro upoznati sa svojim tipom kože. Ako podrazumevamo da to već znate, onda podrazumevamo i to da u svom kupatilu već imate određene preparate koje koristite – samo je pitanje da li ih koristite na pravi način i pravilnim redosledom. Razgovaraćemo o dnevnoj i noćnoj nezi kože, kao i o tome šta je najvažnije koristiti na dan, a šta za noć.

Korak 1

Svaka dobra nega kože počinje korišćenjem umivalice. Možete koristiti gelaste, na bazi mleka ili penušave umivalice – ono što je važno je da njihova takstura prija vašem tipu kože. Pojedine umivalice su malo agresivnije od drugih i one se preporučuju za kožu koja je sklona upalnim procesima. Umivalice koje su na bazi mleka su najslabije i njih bi trebalo da koristite ako imate suvu kožu.

Ono na šta dermatolozi skreću pažnju jeste da bi trebalo da se potrudimo da ne isušujemo kožu preparatima, pogotovo umivalicama koje umeju da budu veliki neprijatelji kože – ukoliko ne odaberemo “onu pravu”. Zato je najpametnije da koristite slabije, manje intenzivne umivalice, ali da uz njih upotrebite i određeni uređaj koji će se pobrinuti za to da vaša koža bude dobro umivena.

Pročitajte i ovo: Ove stvari vam niko nije rekao o osetljivoj koži

Korak 2

Sada predajemo štafetu uređajima koji mnogo bolje umivaju naše lice od nas. Ovde, međutim, dolazi do male zabune. Uređaji se ne koriste kako bismo “izmučili” kožu umivanjem, već, upravo suprotno. Dobri uređaji su napravljeni tako da znaju koji pritisak i intenzitet je savršen za kožu lica – zbog čega će sa površine vaše kože ukloniti samo višak sebuma i izumrle ćelije.

Jedan od uređaja na koje se možete osloniti je FOREO Luna 3 Plus. Ovaj uređaj kompaktnog dizajna garantovano će postati vaš omiljeni uređaj za negu kože! Uz korišćenje njegove silikonske četke za umivanje lica primetićete brze i vidljive rezultate. Takođe, FOREO Luna 3 Plus ima dva režima čišćenja: termičko čišćenje i ciljana mikrostruja.

Tokom termičkog čišćenja, termalne dodirne tačke omogućavaju duboko čišćenje vaše kože, dok je ciljno čišćenje, zapravo, tretman strujom. Ovaj tretman možete da uključite samo preko FOREO aplikacije, koja je veoma laka za korišćenje. Kao što vidite, FOREO Luna 3 Plus omogućava temeljno čišćenje svakom tipu kože, najbolje će ukloniti višak sebuma sa vašeg lica, dok ga uz to neće isušiti. Ovaj kozmetički uređaj od silikona na prednjoj strani ima tanje i deblje dodirne tačke, koje će savršeno isprati i pročistiti pore na vašem licu. Verujte nam, vaša koža će ga zavoleti za čas!

Korak 3

Ovaj korak se odnosi i na dnevnu i na noćnu skincare rutinu i podrazumeva duboku hidrataciju. Verujem da ste svi već počeli da pevate dobro-nam-poznatu-pesmu ali, zaista, sve je u hidrataciji. Svako treba da pronađe savršenu hidratantnu kremu za svoju kožu i da je nanosi kako ujutru, tako i uveče. Hidratacija kože je ključna i za one koji imaju masnu kožu, iako oni često greše, misleći da takvom tipu kože nisu potrebne kreme.

Pročitajte i ovo: Trikovi o nezi kože koje smo naučili od TikTok dermatologa

Korak 4 – samo dnevna nega

Četvrti korak se odnosi samo na dnevnu negu i sigurni smo da ste million puta čuli ovo, ali moramo da ponovimo – SPF. Nanošenje kreme sa SPF-om spasiće vašu kožu od prekovremenog starenja. Kada govorimo o SPF-u, važno je da napomenemo da je kremu za sunčanje potrebno nanositi i leti i zimi. Neretko zaboravljamo da nam je od sunčeve svetlosti potreban samo vitamin D, ali da jačina kojom nas sunce greje nije zdrava po našu kožu, zbog čega je ključno da nanosimo kremu svakoga dana.

Skin care rutina 5 koraka – samo noćna nega

Poslednji korak se odnosi na noćnu negu kože. Uz umivanje FOREO Luna 3 Plus uređajem i nanošenje hidratantne kreme na čisto lice – završili ste gotovo 70% nege. Ono što sledi, možete prilagoditi svom tipu kože. Ukoliko želite, možete da koristite ulja za negu kože ili pak odgovarajući serum. Preporuka sa kožu u dvadesetim i ranim tridesetim godinama je retinol, a trik u njegovom korišćenju je da počnete sa malom količinom, a zatim je je postepeno povećavate.

Ako želite da svoju skincare rutinu unapredite FOREO uređajem i budete sigurni da ćete uz njegovu pomoć sa svog lica ukloniti sav višak sebuma, a da će vaša koža pritom ostati neoštećena – potražite ga u Jasmin parfimeriji, Knez Mihailova 10, ili na jasmin.rs.

Comments