Da li ste nekada pomislili koliko genijalno bi bilo da postoji priručnik koji vas vodi korak po korak do bržeg oporavka od raskida? Raskidi znaju da budu teški i bolni, često na samom kraju veze jedna strana ostane nedorečena, a nedorečenost kasnije vodi u tumačenje cele veze. Preispitujete sebe, svoje odluke, svoje ponašanje, na samom kraju i svoj izbor. Raskid kao raskid (to sigurno znate), često može da bude samo kraj agonije koja traje već izvesno vreme. Možda ste vi ili vaš partner čekali pravi trenutak da završite vezu, ali ono što je sigurno jeste da tu odluku niste dobili danas za sutra, već ste izvesno vreme razmišljali o tome.

Za žene kažu da je ona raskinula u svom srcu mnogo ranije, a da li je zaista tako… Zavisi od osobe do osobe. Danas postoji kurs za društvene mreže, samoodbranu, slikanje, pevanje, scenski govor, pa sasvim normalnim tokom dolazimo i do kursa, odnosno škole za raskid. Reč je dakle o programima koji vas vode korak po korak do bržeg i zdravijeg oporavka nakon raskida. U nastavku teksta, otkrivamo detalje!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

@insta_fashion_world је поделио/ла објаву

Ne morate da znate zašto se vaša veza završila

Kada je partner raskinuo, dao je jednu sasvim dovoljnu infomaciju – ne želi više da bude sa vama. Dalje tumačenje vodi u pogrešnom smeru, i ono što je najbolje da za sebe uradite u tom trenutku jeste da ne pokušavate da saznate zašto je to tako. Raskidi se uglavnom dešavaju uživo (osim u ekstremim situacijama kada neko raskine preko poruke, ali sam taj čin je kukavički i ta osoba sigurno ne zalužuje da ga zovete i zahtevate da čujete razlog raskida). Ako je neko presekao i odlučio da ne želi da bude više sa vama, to nije vaša krivica. Jednostavno, držite do sebe i zaboravite da poruke, pozive i potrebu da saznate detalje.

Potpitanja, preispitivanje i osećaj krivice

Prestanite da krivite sebe. Ne tražite razloge koji i ne postoje. Bili ste fer igrač od početka do kraja veze, radili ste ono što vam je srce govorilo i ono što ste smatrali prikladnim. Pustite drugu stranu da se preispita i oseti osećaj krivice jer ste vi, samo mesec dana nakon raskida počeli da trenirate, pronašli novi hobi ili otišli na planinarenje. Da li je vašoj vezi nedostajala upravo akcija? O tome ne razmišljajte, već osvajajte vrhove i uživajte u toploj čokoladi pored kamina.

Pročitajte i ovo: Da li svuda viđate anđeoske brojeve? Evo šta to znači!

Raskid je šansa da promenite budućnost

Partner je vašu zajedničku budućnost zamišljao u stanu, bez cveća i toplih tonova. Želeo je da imate samo jednog psa i da na odmor idete jednom godišnje. Često ste ulazili u raspravu jer ste tip koji želi da izađe, prošeta, ode na drugi kraj sveta na sladoled. Niste videli sebe u četiri zida sa samo tri obaveze dnevno. Zar onda raskid nije idealna šansa da konačno napravite listu želja i ispunite ih? Šta čekate! Ceo svet je vaš!

Ne odgovarajte na glupa pitanja

Raskid je privatna stvar i ne dozvolite da se u to drugi mešaju. Nakon raskida sreli ste poznanicu koja je u neverici jer se njen najdraži, najskladniji i najlepši par rastao. Bez problema vas pita za detalje veze i raskida i ne može da veruje da ste već nakon mesec dana izašli na piće sa drugim. Život ide dalje i važno je da radite ono što vas radi. Samo vi znate kako je vama bilo u vezi i samo vi znate kako se osećate. Zbog toga, ne odgovarajte na nebitna pitanja i uživajte kao nikada do sada.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

@insta_fashion_world је поделио/ла објаву

Raskid donosi promenu, a promena je dobra!

Nikada nećete biti ista osoba kao pre ili u toku svoje veze. Emotivno ste zreliji, stariji za nekoliko godina i sada sigurno znate šta želite. Koliko ste puta čuli da je neko izašao iz duge veze i, recimo, nakon pet meseci našao partnera i zakazao svadbu. Ljudi se čude takvim stvarima, ali poenta priče je da nakon raskida veze apsolutno znate šta želite! Znate sa kakvom osobom vidite budućnost ili ako ne planirate udaju, znate kakvu budućnost želite za sebe. Raširite svoje krila i poletite u život!

Slavite krajeve – jer oni prethode novim počecima. (Jonathan Lockwood Huie)

Pročitajte i ovo: Po čemu se razlikuju srodna duša i twin flame

Naslovna fotografija: instagram.com/insta_fashion_world

Dragana Stojanović

Comments