Koja je najbolja šminka za hladni podton kože? Kako bi vaša prirodna lepota u potpunosti došla do izražaja, važno je da ton kože uskladite sa šminkom i iskoristite nijanse iz palete boja koje se podudaraju sa prirodnom nijansom vašeg tena.

Ako niste sigurni da li vam je podton kože hladan, odgovori na sledeća pitanja će vam pomoći da to utvrdite. Da li izgledate bolje sa srebrnim ili zlatnim nakitom? Da li vam je koža više ružičasta nego zlatna? Da li vaša prirodna boja kose sadrži malo ili nimalo bakarne crvene ili zlatne? Da li izgledate bolje u beloj nego krem? Da li više volite da nosite odeću u tonovima dragulja nego u zemljanim?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna (@neige.naya)

Ako ste odgovorili potvrdno na većinu ili sva pitanja iznad, ovaj tekst je za vas – saznaćete kakva šminka najbolje odgovara hladnom podtonu kože.

Šminka za hladni podton kože

Prvo, važno je reći koje boje najviše odgovaraju hladnom podtonu kože: to su roze i ljubičaste nijanse, boja šljive, ruže, crna, teget, svetloplava, siva, bela ili taupe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karla McEntee (@karlammakeup)

Sve „hladne boje“ na krugu boja uklapaju se sa hladnim podtonom. Boje na bazi plave savršeno rade sa hladnim tonovima kože. To uključuje crvene ruževe na bazi plave boje, rumenila boje šljive, tamnocrvene senke. Za najbolji look, držite se dalje od proizvoda za oči, usne i obraze na bazi žute boje. Zbog njih možete izgledati izmoreno i beživotno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mathilde (@serumsavvy)

Odabir pravog pudera

Ako je vaša koža hladnog podtona, možda ćete se iznenaditi kadaotkrijete da vam možda neće biti potreban puder ružičaste nijanse. To zvuči kontraintuitivno, jer je ružičasta hladna boja. Naravno, nemojte automatski isključiti ružičaste tonove, ali odvojite trenutak da razmotrite druge mogućnosti.

Nemojte kupovati puder koji ste isprobali u drogeriji, a da prvo ne odete do prozora ili se vratite napolje da vidite kako podloga izgleda na dnevnom svetlu. Vaš najbolji scenario je da zatražite uzorke od nekoliko nijansi i uporedite ih tokom nekoliko dana pre nego što se odlučite za pravu nijansu.

Ponekad puderi sa jakim ružičastim nijansama na kraju izgledaju neprirodno na već ružičastom licu. Potražite podloge sa neutralnom nijansom, kako biste uravnotežili ružičastu boju kože. Nemojte izabrati previše žuti ili topli puder, ali birajte one koji imaju natpise poput color-correction.

Poboljšajte svoj izgled bronzerom

Ako želite osunčani izgled kože hladnog podtona, još uvek možete da koristite bronzer, ali birajte mudro. Preskočite bronzere sa očiglednim zlatnim tonovima. Bronzeri koji izgledaju neutralno, braon ili sa najmanjom količinom ružičaste i dalje mogu izgledati prirodno kad se nanesu laganim potezima četkicom, preko “visokih” tački lica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katie Farhood (@katiefarhood)

Najbolji izbor karmina i senki

Za dnevni izgled izaberite svetlije ružičaste ili ljubičaste tonove na usnama. Srednje tamne nijanse kože sa hladnim podtonom mogu se poigravati raznim bojama karmina, kao što su bobičasti tonovi. Možete da nosite bogate tamnocrvene nijanse na usnama kad god želite, ili da izaberete boje šljive, kao i nude karmine ružičaste osnove.

Što se tiče senki, za večernji look, probajte smokey smeđe ili sive senke sa tamnom olovkom i trepavicama ili bordo usne sa nenaglašenim neutralnim bojama na kapcima.

Bledozelena koja je na strani plave, a ne žute, i plava, zadivljujuće izgledaju na kapcima ako se nanesu glatko. Ako imate plave oči, bronzane i smeđe senke će ih istaći, ali će i dalje izgledati suptilno, jer imaju prilično neutralan ton.

Pročitajte i ovo: Evo kako da odaberete pravu boju karmina za svoj ton kože

Naslovna fotografija: instagram.com/lapetitevengeance

Božica Luković

Comments