Ima mnogo načina da poboljšate svoj seksualni život, istražite položaje i stimulaciju koja izaziva snažniji orgazam i otkrijete šta vam najviše odgovara. A ako i dalje pokušavate da otkrijete gde je vaša G-tačka i kako „radi“, ovaj jednostavan potez bi mogao da vam pomogne da je locirate – pritisak na donji deo stomaka. Novi seks trend postao je viralan na TikToku, a oni koji su ga isprobali svedoče o zapanjujućim rezultatima – nisu znali da nešto tako jednostavno može da promeni igru i podigne temperaturu do rasprskavanja!

Dakle, nežan pritisak na donji deo stomaka prilikom penetracije, može stimulisati G-tačku i izazvati snažniji orgazam – samo treba da shvatite kako to da uradite na pravi način.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couple Goals (@couplegoals)

Kako pritisak na stomak može izazvati snažniji orgazam

Ima smisla, komentarišu stručnjaci, svi organi u vašem donjem stomaku, bešika, uretra, reproduktivni organi i spoljašnji genitalni organi, uključujući klitoris, iste su strukture. Kada je reč o pritisku na stomak, uključeni su i mišići karličnog dna i spoljašnja stimulacija može pomoći da postignete snažniji orgazam, čak i ako smatrate da je G-tačka mit.

Pritisak na bešiku doprinosi stimulaciji gornjeg vaginalnog zida, a kombinovan sa pritiskom koji penetracija donosi iznutra, može dovesti do vrlo snažnog orgazma, ili čak do prskanja. Ipak, pojedine žene ističu da je ovo efektno samo u trenutku najvećeg uzbuđenja, kada se već približavaju orgazmu.

Da li spoljašnji pritisak zaista stimuliše G-tačku

Uprkos brojnim istraživanjima G-tačke, nema dokaza da ona zaista postoji. Subjektivna iskustva su različita – mnogi muškarci veruju da žene imaju „magično dugme“ koje treba da otrkiju, što u velikoj meri izaziva pogrešne pretpostavke o zadovoljstvu. Stručnjaci kažu da tehnika pritiska stomaka nije direktno vezana za G-tačku, kao što sugeriše trend sa TikToka – umesto toga, ima više veze sa opštom anatomijom i drugim faktorima koji utiču na sposobnost doživljanja orgazma.

Pročitajte i ovo: #sextalk: Načini na koje akupunktura može da poboljša vaš seksualni život

Seksolozi objašnjavaju da G-tačka zapravo nije tačka, ni anatomski, ni funkcionalno – već je anatomska interakcija između klitorisa, uretre i prednjeg zida vagine, koji se naziva klitouretrovaginalni kompleks. Oblast mekog tkiva ranije poznat kao G-tačka, nalazi se na prednjem zidu vagine, na dubini od četiri, pet centimetara. Kada ležite na leđima, prilikom penetracije koja vrši pritisak na ovu oblast unutar vagine, spoljašnji pritisak na trbuh, na mesto iznad prednjeg zida vagina, može pojačati stimulaciju.

Ipak, orgazam je složeno subjektivno iskustvo, koje uključuje mnoge fizičke, mentalne i emocionalne mehanizme – ne radi se samo o pronalaženju jedne određene tačke i korišćenju jedne određene tehnike. A ako vam pritisak na stomak pomaže da doživite snažniji orgazam, to je jedino što se računa.

Kako da izazovete snažniji orgazam tehnikom pritiska

Kako da bezbedno isprobate ovu tehniku? Možete eksperimentisati zajedno sa partnerom i isprobati kako pritisak funkcioniše, pre nego što započnete penetraciju. Pokušajte stimulaciju iznutra (prstom ili igračkom), dok istovremeno primenjujete lagani spoljni pritisak nisko na stomaku, tik iznad pubične kosti.

Pre nego što pokušate bilo šta, uverite se da postoji saglasnosti između vas i partnera – možda ćete želeti unapred da razgovarate o tome i predložite mu da u nekom trenutku isprobate novu tehniku za snažniji orgazam. Možda otkrijete da vam lagani pritisak na stomak prija tokom oralnog seksa, ali vam za vreme snošaja smeta – isprobajte metode koje rade za vas i ne plašite se da saopštite svoje potrebe.

Ukoliko sami isprobavate ovu tehniku, uzmite svoju omiljenu igračku, pronađite udoban položaj i isprobajte različite položaje ruku i nivo pritska na stomak, da istražite šta vam prija, odnosno, šta je ono što vama izaziva snažniji orgazam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couple Goals (@couplegoals)

Kada treba da izbegavate tehniku pritiska

Istraživanje TikToka će vam reći da ne vole svi tehniku pritiska stomaka, jer im ne izaziva prijatnost, već nelagodnost. Ako osećate nadimanje, imate osetljivu bešiku, ili vam dodirivanje i pritiskanje stomaka iz bilo kog razloga ne prija, onda ova tehnika nije za vas. Tragajte u nekom drugom pravcu, da biste izazvali snažniji orgazam.

Neki osećaju da ih pritisak na bešiku nagoni na mokrenje, što može da ometa orgazam, dok nekima taj pritisak ne smeta. Takođe možete otkriti da vam ova vrsta pritiska nekada prija, a nekada ne – možda ima veze sa stepenom osetljivosti koji se menja kroz menstrualni ciklus, ili je potpuno nasumično.

Svako iskustvo bola, koji pritisak na stomak možda izaziva, ne treba tolerisati, odnosno, treba ga shvatiti kao znak koji vas upozorava da treba da odete kod ginekologa da biste utvrdili da li postoji neka cista ili drugi uzrok bola.

Seks je superlično iskustvo, na svim nivoima i ako vam se sviđa ideja da tokom seksa pritisnete stomak, kako biste izazvali snažniji orgazam, odlično, samo napred! Ako ne – i to je u redu. Ono što funkcioniše za jednu osobu, drugoj ne mora da prija – krećite se svojim tempom, istražujte na svoj način i praktikujte ono što je vama najprijatnije.

Pročitajte i ovo: #sextalk: Osetljive bradavice kao izvor orgazma

Naslovna fotografija: instagram.com/couplegoals

Brankica Milošević

Comments