Februarski pun Mesec poznat i kao snežni Mesec nastupa 24. februara u znaku Device, podsećajući nas da mali, praktični koraci mogu napraviti veliku razliku u našim životima. Snežni Mesec je idealno vreme za postavljanje ostvarljivih ciljeva i identifikaciju crvenih zastava u odnosima, kojima treba da se pozabavite na proaktivan način.

Tokom ove lunacije uticaj Device može doneti anksioznost i preterano razmišljanje, pa je korisno da se usredsredite na opuštajuće aktivnosti (meditacija, vođenje dnevnika, vežbe disanja), kako biste očistili svoj um i uzemljili se.

Merkur koji vlada Devicom će tokom snežnog meseca biti u opoziciji sa Ribama, što može pojačati komunikaciju i mentalne aktivnosti – a mogu nastati i nesporazumi i tehnički problemi.

Duhovno značenje snežnog Meseca

Snežni Mesec predstavlja priliku da se okrenete sebi i ispitate svoje emocije, misli i uverenja i podseća vas da prihvatite sadašnji trenutak i pronađete lepotu oko sebe. Ovo je vreme za odmor i pripremu uma, tela i duha za novu sezonu i astrološku godinu, koja počinje sa sezonom Ovna.

Uticaj Device tokom ovogodišnjeg snežnog Meseca može vam pomoći da budete vredniji i efikasniji u svakodnevnom životu – možete imati povećan fokus i jasnoću, što vam omogućava da se uhvatite ukoštac sa zadacima koje ste možda odlagali i izbegavali. Takođe, Devica donosi fokus na zdravlje i blagostanje, a možete biti i više zainteresovani za služenje svojim bližnjima i zajednici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Šta snežni Mesec donosi svakom horoskopskom znaku

Ovan

Snežni Mesec vam poručuje da usporite, ističući vaše napore u poslednjih šest mesece – poboljšajte ravnotežu između posla i privatnog života, a ako se osećate premoreno i potrebna vam je promena, isprobajte novu vrstu vežbanja koja vam može pokrenuti energiju. Možda ćete biti inspirisani da redizajnirate i osvežite svoj poslovni prostor, kako biste se bolje osećali u njemu. Pun Mesec vas podseća da radite ono što je najbolje za vas!

Bik

Ne zaboravite da odvojite vreme za svoje zadovoljstvo – snežni Mesec u znaku Device skreće pažnju na prakse nege i brige o sebi koje ste usvojili u proteklih šest meseci. Dok drugi mogu biti obuzeti svojim kratkoročnim ciljevima i planovima, vi treba da izađete iz kuće i kancelarije i igrate se! Hobiji, dejting, solo izlasci, strastveni projekti – radite šta god volite i u čemu uživate!

Blizanci

Budite ponosni na ono što ste do sada postigli – dok snežni Mesec može razotkriti napetu porodičnu dinamiku, osetljiva sećanja i pretrpane ormare, on takođe slavi trud koji ste uložili u proteklom periodu da učvrstite svoje temelje i izlečite traume. Bilo da okupljate svoje najmilije na ručku, ili ulažete u svoj dom, proslavite svoj napredak, jer to zaslužujete.

Rak

Aktivnost se pojačava u periodu punog Meseca – ako ste želeli više socijalizacije u proteklih šest mesci, rado ćete prihvatiti pozive koji dolaze. Ali ako lista obaveza postane prevelika, iskoristite snežni Mesec kao inspiraciju da dovedete u red svoje svakodnevne poslove. Najpre razmisliti razgraničite li vam je potreban planer, pomoćnik, ili manje odgovornosti?

Lav

Novac je u centru pažnje za Lavove – koje ste finansijske lekcije naučili u proteklih šest meseci? Bez obzira da li se odlučujete na neku vrstu ulaganja, oročavanja i štednje ili stremite ka povišici, rezultati se sada mogu ostvariti. Snežni Mesec osvetljava vaše samopoštovanje, naglašavajući način na koji su se vaše vrednosti promenilie ili iskristalisale od septembra prošle godine. Nastavite da verujete u sebe i tražite ono što želite!

Devica

Pun Mesec u vašem znaku donosi neka otkrića i uvide – vaš lični rast i transformacija u proteklih šest meseci sada se mogu konkretizovati, kroz posvećivanje ostvarenju svojih snova. Zapitajte se šta želite da postignete u narednih šest meseci? Da li treba nešto da uradite, ili od nečeg da odustanete da biste to postigli? Preuzmite odgovornost za svoju budućnost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Vaga

Februarski pun Mesec vas poziva da istražite svoj unutrašnji svet i možda ćete se osećati inutitivnije i senzitivnije nego inače. Bavite se duhovnim praksama koje su vam bliske, da biste se dublje povezali sa svojim bićem. Ovo može biti moćno vreme isceljenja i otpuštanja bilo kakvog emocionalnog prtljaka koji možda nosite. Verujte da su odgovori koje tražite u vama.

Škorpija

Prijateljstva se mogu razviti i promeniti na neočekivane nečine tokom snežnog Meseca! Vaše društvene veze su naglašene i možda ćete želeti da provodite više vremena sa prijateljima i grupama kojima pripadate. Istovremeno, razlike u perspektivama mogu stvoruti dramatičan naboj u grupnim okruženjima, što može biti podsticajno. Nemojte oklevati da iznesete svoje jedinstvene ideje!

Strelac

Upravljanje poslovnim i privatnim obavezama može biti izazovno tokom ove lunacije. Međutim, snežni Mesec pruža odličnu priliku da procenite svoja profesionalna dostignuća i dobijete priznanje za naporan rad koji ste uložili u proteklih šest meseci. Iskoristite tu energiju da biste postavili ciljeve za svoju karijeru i imidž u javnosti i oslobodili se strahova i sumnji u sebe, koje bi mogle da ometaju vaš napredak. Vreme je da pređete na sledeći nivo!

Jarac

Ne čekajte da vam dođu prilike – stvorite ih. Introspektivni snežni Mesec vas poziva da se usredsredite na proširenje svog horizonta i traženje novih iskustava. Ovaj pun Mesec odličan je za sticanje visokog obrazovanja, putovanja na nova mesta, pokretanje novog posla ili istraživanje različitih sistema verovanja – verujte svojoj intuiciji i prihvatite nova otkrića.

Vodolija

Kada pustite nešto da ode, stvarate prostor za bolje – imajte to na umu dok pun Mesec osvetljava bolove koje ste osećali i rane koje ste zadobili (ili ponovo otvorili) u proteklih šest meseci. Povežite se sa svojim bićem i prihvatite promene neophodne za vašu ličnu evoluciju. Verujte da vas Univerzum čuva i da vas snežni Mesec vodi ka većem obilju, ljubavi i ispunjenju.

Ribe

Preispitajte svoje odnose – ova lunacija vas podstiče da razmislite o svojim potrebama i željama u odnosima i da ih jasno iznesete. Umesto da svoju energiju rasipate i ulažete u sve oko sebe, odvojte vreme da razmislite o tome koliko dajete i primate. Da li postoji ravnoteža, ili previše dajete, a premalo dobijate zauzvrat? Napravite podešavanja i ispravite kurs – ka većem samopoštovanju i boljoj brizi o sebi.

Pročitajte i ovo: Velike teme koje svakom znaku donosi Pluton u Vodoliji u naredne dve decenije

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević

Comments