Održana je spektakularna revija diplomaca i studenata Modnog dizajna Fakulteta digitalnih umetnosti, Univerziteta Metropolitan na 46. Beogradskoj nedelji mode i Perwoll Fashion Week-u.

Studenti Univerziteta Metropolitan koji su prikazali svoje kreativne i autentične kreacije u prepunoj sali Belexpocentra bili su diplomci: Ivana Marčak, Katarina Krajnović, Irena Čuturić, Dragana Vujić, Jelena Vučković, kao i studenti četvrte godine – Jovana Branić i Strahinja Tabaković. Mnogobrojna publika nije krila svoje oduševljenje predstavljenom kolekcijom mladih dizajnera, studenata UM-a, koji su pozdravljeni ovacijama.

Spektakularna revija studenata Modnog dizajna na 46. Beogradskoj nedelji mode Spektakularna revija studenata Modnog dizajna na 46. Beogradskoj nedelji mode

Podrška najmlađim autorima izražena je kroz revije studenata i diplomaca koji često postanu neke nove dizajnerske zvezde, ali i kroz konkurs NOIZZ FASHION AWARD: Boris Trivan u okviru BFW projekta Fashion Incubator, gde su takođe učestvovali studenti Modnog dizajna FDU-a: Anja Plemić, Florijan Karh, Anđela Petrović i Bogdan Mrša. Projekat Fashion Incubator je podržao Magazin “Originl” i Fondacija Novak Đoković.

U okviru takmičenja NOIZZ FASHION AWARD: Boris Trivan, prvo mesto je pripalo stipendisti i studentu 3. godine Modnog dizajna Univerziteta Metropolitan, Bogdanu Mrši, sa istom kolekcijom –The malnourished koju je prikazao na Serbia Fashion Week-u i za nju takođe osvojio dve nagrade. Sa nagradom NOIZZ FASHION AWARD, Bogdan je osvojio vrednu nagradu, put na London Fashion Week.

Podršku studentima za realizaciju revije u vidu obuće je pružila i kompanija DEICHMANN, koja je osnovana 1913. godine u Essenu (Nemačka), i u stopostotnom je vlasništvu osnivačke porodice. Sa više od 4000 prodavnica i 40 online prodavnica obuće širom sveta. Kompanija DEICHMANN zapošljava više od 40.000 ljudi. Drago nam je što sada već tradicionalno imamo saradnju sa svetski poznatim brendom kao što je DEICHMANN, koji podržava realizaciju mnogobrojnih projekata studenata Modnog dizajna prilikom organizovanja revija i modnih performansa. Takođe, kao i svake godine studenti Modnog dizajna su imali mogućnost da predstave svoju kolekciju zahvaljujući Textilu iz Užica, najvećem centru za veleprodaju materijala u regionu. Kompanija Textil kao lider u kreiranju tekstilnog koncepta, posebno bira svoje kolekcije materijala za naredne sezone, kao i materijale za kolekcije svojih klijenata. Pored toga kompanija Textil je nosilac međunarodnog sertifikata licenece Dun & Bradstreet.

Profesori Fakulteta digitalnih umetnosti, studijskog programa Modni dizajn, sa višegodišnjim iskustvom: Katarina Samardžić, Aleksandar Protić i Tijana Pavlov su dali svoj doprinos i pomogli studentima u realizaciji još jedne fenomenalne revije. Čestitamo svima koji su učestvovali u ovom spektakularnom fashion projektu i pokazali zašto je Univerzitet Metropolitan priznat od strane studenata koji iz godine u godinu prepoznaju kvalitet i dobijaju mogućnost da pokažu svoj talenat na mnogobrojnim događajima u zemlji i inostranstvu.

Comments