Anya Taylor-Joy ne prestaje da nas očarava svojim izgledom gde god da se pojavi, a njene spider trepavice su poslednja tema diskusije u svetu lepote.

Zvezda serije The Queen’s Gambit zna kako da izgleda šik – njen manikir je nesporno očaravajuć, čak i njene pletenice izgledaju sofisticirano, a platinasta bela kosa neprestano privlači poglede (podsetimo se dodele Golden Globe nagrada). Ovom prilikom se bavimo njenom pojavom na Nedelji mode…

Spider trepavice: Anya Taylor Joy na Nedelji mode

Pojavljivanjem na Nedelji mode donela je dva velika beauty trenda, a u prvom redu na Dior reviji za proleće/leto 2024. godine, sedela je sa zvezdama poput Jennifer Lawrence i Jenne Ortege. Anya je nosila retro-koketne trepavice poznatije kao doll lashes uparene sa najtoplijom jesenjom bojom – crvenim karminom. Odmah potom, manga, odnosno, spider trepavice postale su deo svačijeg moodboarda.

Duge, tamne i stilski slepljene, njene spider trepavice formirale su strukturisane šiljke koji su joj dodatno otvorili oči, čineći ih većim i sanjivijim.

Ovakve trepavice su se prvi put pojavile kod lutki pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, ubrzo našavši put do muza iz tog perioda, poput manekenke i ikone mode – Twiggy. Danas se ovaj stil ponovo vratio na beauty scenu zahvaljujući K-pop zvezdama i trendeseterkama, kao što je zvezda tinejdž-serije Euphoria, Zendaya.

Sigurno ste primetili sve veći broj devojaka za oštrijim spider lash ili wet lash stilom. Rapidni rast popularnosti anime filmova, kao i efektnih filtera sa društvenih mreža – uticali su na vraćanje ove animirane estetike koja je poslednji put svoj veliki trenutak doživela sedamdesetih.

Ovaj stil trepavica otvara oko i stvara mladalački efekat, zbog čega predstavlja idealan izbor za koketnu ženstvenu i balletcore koncepciju. Vazdušast izgled koji nastaje od šiljatih i razmaknutih trepavica u gornjem i donjem redu daje očima efekat pauka, dramatično ih ističući.

Anyina šminkerka, Georgie Eisdell, uparila je ove trepavice sa zrelijom bojom usana kako bi stvorila kontrast, a kožu zadržala u nežnom mat tonu. Njena kosa, koja je stilizovana crnom trakom, savršeno se uklopila uz crnu haljinu, a što se tiče nakita – odlučila je da ga ne nosi, ističući svoj ultimativni minimalistički stil.

Kako kreirati spider trepavice?

Ako želite da postignete oštar doll efekat kao Anya Taylor-Joy, korišćenje veštačkih trepavica je najučinkovitija opcija za vas. Za početak, preporučujemo vam da nanesete bazni lash premaz kako biste pripremili oči. Nakon toga, obložite trepavice omiljenom maskarom kako biste napravili bazu.

Biće vam potreban lepak za trepavice i pinceta za nanošenje. Takođe, strpljenje je ključno kad je reč o stavljanju veštačkih trepavica. Nanesite lepak za trepavice na svaku odvojenu grupu, a zatim se usredsredite na postavljanje male grupe što bliže liniji trepavica. Fokusirajte se na trepavice u uglu oka kako biste postigli širi izgled očiju i dali im klasičan lisabonski izgled.

Da biste se uverili da ćete dobiti spiky, dramatičan look, lagano rasporedite nekoliko dužih trepavica na donjoj liniji. Uz pravu količinu, donji red će formirati slične šiljke kao na gornjim trepavicama i postići ćete pravi doll efekat.

Međutim, ako vam veštačka varijanta nije po ukusu i radije biste naneli maskaru, koristite samo vrh četkice i bojite izdvojene grupe vlasi pokretima ka gore kako biste ih spojili. Zatim, koristeći pincetu, nežno pritisnite određene delove vrhova trepavica kako biste stvorili teksturisani izgled.

Da to pojednostavimo: stvaranje ovog efekta trepavica zahteva samo nekoliko poteza četkicom za maskaru dok se trepavice ne oblikuju u male grudvice koje podsećaju na tanke paukove noge.

Pročitajte i ovo: Pastelne nijanse senke – savršena zamena agresivnim bojama i konturama

Naslovna fotografija: instagram.com/georgieeisdell

Milica Nešić

Comments