Jedan od naših omiljenih perioda godine trenutno je u toku, jer se 24. do 27. januara održava Nedelja visoke mode u Parizu. U toku ove nedelje, najveće modne kuće predstaviće svoje vrhunske kreacije u okviru kolekcija za prolećnu sezonu 2022. godine, a mi za početak izdvajamo dve revije koje su nas apsolutno ostavile bez daha. U pitanju su revije najnovijih kolekcija modnih kuća Christian Dior i Schiaparelli, pa vam u nastavku predstavljamo najbolje momente, stajlinge i goste koje smo primetili u prvim redovima.

Christian Dior

Kreativna direktorka modne kuće Christian Dior, Maria Grazia Chiuri – još jednom je pokazala da je na visini svog nimalo lakog zadatka. Otkako je došla na mesto kreativne direktorke, Maria je brendu Dior udahnula novi život i senzualnu, ženstvenu energiju podigla na novi nivo. Ona je osavremenila modnu kuću Dior, istovremeno zadržavajući njenu dugu tradiciju, čime je pokazala da je savršen match za kreativni rad u okviru ovog poznatog brenda. Ovogodišnja haute couture kolekcija odiše ženstvenošću i nežnošću, koje se iskazuju kroz lepršave, blago prozirne materijale, til, kristale, beli ajlajner i mirnu, suptilnu paletu boja.

Marijine Christian Dior žene mogle bi podjednako biti dame savremenog doba, holivudske dive tridesetih ili rimske boginje iz vremena pre nove ere – one su večne žene, čija estetika prevazilazi vremenske okvire. Volimo čistotu i jednostavnost njenih krojeva, koji su uklopljeni sa sofisticiranim detaljima i aksesoarima, kao i nezaboravnim makeup lookovima i frizurama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bigoudi (@bigoudi_agency)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior)

Comments