Ališa Bet Mur (Alecia Beth Moore), Pink, rođena je 8. septembra 1979. godine u Pensilvaniji kao kćer ratnog veterana i medicinske sestre. Majka joj je Jevrejka, a otac katolik. Ideju za umetničko ime dobila je iz filma “Ulični psi” (Reservoir Dogs) u kome se javlja lik sa ovim imenom. Veoma rano, Pink je saznala da boluje od astme, što je doprinelo da njene prve pesme budu “mračne”. Kao uspešan kantautor, prodala je preko 40 miliona albuma i osvojila mnoge prestižne nagrade, među kojima su Gremi, Brit i MTV nagrade.

F1 Srećan rođendan, Pink!

Na početku karijere bila je prepoznatljiva po pink boji kose

Godine 2001. sa koleginicama Kristinom Agilerom (Christina Aguilera), Majom (Mya) i Lil Kim (Lil’ Kim) snimila je pesmu “Lady Marmelade” za film “Mulen Ruž” (Moulin Rouge), čiji je producent pevačica Misi Eliot (Missy Elliott).
Pink je vegeterijanac i izraziti borac za zaštitu životinja. Ova hrabra dama je u više navrata javno kritikovala javne ličnosti koje koriste životinjsko krzno kao odeću. Između ostalih, na tapetu su se našli i vojvoda od Kembridža, princ Vilijem (Prince William), Kraljica Elizabeta (Queen Elizabeth) i Bijons Nouls (Beyonce Knowles). U spotu za pesmu “Stupid Girls”, ona kritikuje uticaj pojedinih poznatih dama, među kojima su Paris Hilton (Paris Hilton), pevačica Lindzi Lohan (Lindsey Lohan) i Džesika Simpson (Jessica Simpson), na mlade širom sveta. Spot je nagrađen MTV nagradom za najbolji pop-video.

F2 Srećan rođendan, Pink!

Pink je novo zaštitno lice kozmetičke kompanije CoverGirl

Vodeći singl “So What” sa petog studijskog albuma “Funhouse” osvojio je MTV nagradu za najzarazniju pesmu i dostigao zavidno prvo mesto na Bilbordovoj top-listi. Pesma “So What” govori o rastanku sa mužem Kerijem Hartom (Carey Hart), sa kojim je bila u braku od 2006.godine. U martu, 2009. godine, mlada pevačica i moto-kros vozač su potvrdili da su ponovo zajedno i da očekuju bebu, a 2. juna 2011. godine Pink je na svet donela devojčicu po imenu Vilou (Willow).
U filmu “Ples malog pingvina 2” (Happy Feet 2 ), Pink je pozajmila glas liku pod imenom Glorija. Ona, takođe, izvodi i naslovnu numeru “Most svetlosti” ( Bridge of Light) za pomenuti film. Ove godine gledaćemo je u komediji “HvalaThanks for Sharing” gde će igrati glavnu ulogu pored slavne Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow) i Marka Rafala (Mark Ruffalo).
Veliki je čovek i humanitarac. Srećan rođendan, Ališa!

Izvori fotografija: Topnews.in, Expressnightout.com, Billboard.com


Aleksandra Dejanović je studentkinja novinarstva, uvek nasmejana i pozitivna. Obožava kafenisanje sa prijateljima i čvrsto veruje da se sve dešava sa razlogom.

Comments