Iako se čini da je retrogradni Merkur svima doneo haos, srećni horoskopski znaci u septembru će ostvariti svoje ciljeve.

Poznato je da kada Sunce tranzitira kroz znak Device – osim što označava kraj letnje sezone, donosi sa sobom svežinu, red i organizaciju. Dakle, 23. avgusta smo zakoračili u sezonu Device, označavajući kraj vrelog letnjeg talasa i potom ulazak u septembar, jedan od najplodnijih meseci u godini – period kada priroda počinje da se sprema za svoju šarenu jesenju paletu. Trigoni u zemljanim znacima, koji su počeli 4. septembra, imaće poseban uticaj na tri zemljana znaka, obećavajući harmoniju, stabilnost i praktičnost.

Ovi aspekti olakšavaju ostvarenje ciljeva, bilo da se radi o prosperitetu, očuvanju zdravlja, sticanju novih znanja ili novih prijateljstava. Septembar 2023. nam donosi obilje zemljanih trigona koji će oblikovati energiju i dinamiku svakog horoskopskog znaka na svoj jedinstven način. Ovaj period obećava obnovu, praktičnost i stabilnost, pružajući nam priliku da iskoristimo najbolje od sebe. Evo kako će ovi trigoni uticati na svaki od znakova:

Ovo su srećni horoskopski znaci u septembru

Bik

Bikovi će osetiti blagodeti ovog aspekta u punoj meri, zapažajući i lepo i korisno u svemu što ih okružuje. Stabilnost i praktičnost će dominirati njihovim životom, pružajući priliku da unaprede svoj stil i uživaju u luksuznu. Kada je posao u pitanju, obavezno je da se fokusiraju na negovanje svoje otpornosti na stres. Ne smeju da dozvole da se primeti nedostatak motivacije i želje za radom, već treba da se trude da, koliko mogu, ispunjavaju ono što se od njih očekuje. Malo bolji period će doći krajem meseca, a do tada moraju da se izbore za svoj položaj i ne dozvole da ih stres poljulja na bilo koji način. Jupiter u Ribama će im doneti optimizam, kao i spremnost i otvorenost za nova iskustva. Bikovi bi trebalo da se što više prepuste uživanju u prirodi i dugim šetnjama tokom ovog meseca.

Devica

Introspektivne Device će pronaći inspiraciju u detaljima i organizaciji, a Merkur u Devici će im pomoći da
kroz učenje iz prošlih iskustava nađu praktična rešenja za bilo koji problem. Do 15. septembra će se
više fokusirati na razmišljanje i analizu, a od 15. septembra (kada Merkur krene direktno), napokon će primeniti to što su osmislili. Mladi Mesec će 15. septembra da pokrene novi energetski obrazac i pravo je vreme da ga vredne Device iskoriste i sebe stave na prvo mesto. Septembar će im doneti ono što su osećale da im fali tokom prethodna dva meseca, a to su definitivno napredak i produktivnost.

Jarac

Kruti, obazrivi, ali čvrsti i prodorni Jarčevi će koristiti ovaj period za postavljanje čvrstih temelja u svom životu. Stabilnost će biti ključna reč, a mogućnost za rast i razvoj biće prisutna na svim poljima. Jedan od najsrećnijih dana biće 8. septembar kada se Sunce i Jupiter budu sreli. Radiće postepeno na svojim ciljevima, ali sada je vreme kada će se ta postepenost ubrzati. Ovo je vreme za kreativne i nekonvencionalne izbore, a energetski aspekti će im pomoći da se izraze na originalan način i istraže nove puteve ka postizanju svojih ciljeva. Poželjno je da se posvete radu na održavanju ravnoteže između tela i duha i važno je napomenuti da će se se fokus Jarčeva usmeriti na unutrašnje refleksije i lični rast. Pun Mesec 29. septembra bi mogao da im pomogne da svetu predstave novu verziju sebe.

Pročitajte i ovo: Modni horoskop za septembar 2023.

Naslovna fotografija: pinterest.com/wattpad.com

Milica Nešić

Comments