Dešava se da sretnete svoju srodnu dušu, sa onim osećanjem da se znate oduvek, da ste stvoreni jedno za drugo, da ste dve polovine jednog celog. I dešava se da ta veza ne može da opstane, ma koliko izgarali, borili se i pokušavali.

Najređe se desi da uđete u brak sa svojom srodnom dušom i živite srećno zauvek potom. Ili, da živite srećno sve do kraja svojih dana, kao što Hobiti vole da završe dobre priče.

Jer, ništa nema garancije.

Ako se volite sa svojom srodnom dušom, ništa vam ne obećava da će ta ljubav trajati i trajati.

Možda ljubav i hoće, ali ne i veza.

Ipak, ako ste uopšte imali iskustvo susreta sa srodnom dušom, budite zahvalni. Pronaći srodnu dušu, isto je što i pronaći iglu u plastu sena, a to što ste je ponovo izgubili, više je za očekivati, nego da je sačuvate.

Jer, igle čuvaju plastovi sena.

9 haystack wedding decor Srodna duša u plastu sena

Pronaći srodnu dušu nije isto što i ostvariti vezu. Izgubiti je, bolje je nego je nikada ne pronaći

Istina je da u životu srećete mnoge srodne duše. Romantičari se mršte na ovu ideju, ali džaba se mršte. Ako uopšte prihvatate koncept srodne duše, onda morate prihvatiti i širi koncept.

One dolaze odnekud. Kroz vreme i prostor, iz nekog takozvanog prošlog života. A ako prihvatate koncept prošlog života, onda znate da nije bio samo jedan. I da ćete, ako ste stara duša, imati mnogo karmičkih susreta, pa i mnogo srodnih duša. Neke su vaši prijatelji, ljubavnici, deca, učitelji. Pa i vaši neprijatelji su došli odnekud da se opet sretnu sa vama. Neki krajevi se protežu preko kraja sveta, pa ih zato i ne treba smatrati krajevima. Neke šanse su uvek tu, a neke ste zauvek potrošili.

Kako god, u različitim periodima svog života, okruženi ste različitim srodnim dušama.

Budite zahvalni. Budite u sadašnjosti, jer – sreli ste ih opet.

Izvor fotografija: goodfon.com


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Comments