Imaginarni momak svih devojaka koje su aktivne na društvenim mrežama je svakako Timothée Chalamet. Chalamet je svoju glumačku karijeru započeo pre samo nekoliko godina, ali ga je, tada mali film na kojem je radio, pod naziom Call Me By Your Name, lansirao sve do A-liste na kojoj se nalaze velika holivudska imena sa kojima Timi komotno može da stoji rame uz rame. Sa samo 25 godina Chalamet je angažovan na velikim projektima kao što je početak franšize Dune, ali i novi film Wesa Andersona The French Dispatch, pa je zato nemoguće zaobići njegovo lice na velikom ekranu. Ovaj momak, osim što je pretalentovan, ima i istančan ukus za književnost. A kako mi najviše volimo da znamo šta poznate osobe gledaju, slušaju i čitaju, izdvajamo vam naslove koje preporučuje Timothée Chalamet.

Call Me By Your Name – Andre Aciman

Svakako nezaobilazna i sasvim očekivana preporuka, kako naša tako i njegova je roman Andrea Asimana Call Me By Your Name. Knjiga je smeštena u period 80-ih godina u Italiji. Leto koje Elio već po navici provodi u kući svojih roditelja uživajući u italijanskih večerima malog grada na samoj obali mora, remeti mladi dvadesetčetvorogodišnji naučnik koji dolazi kako bi pripremio za objavljivanje svoj naučni rad, uz pomoć Eliovog oca. Kako bi mu se odužio i zahvalio na ukazanom gostopristvu, Oliver mu pomaže oko korespondencije. Elio ne ostaje ravnodušan pred Oliverovom pojavom i lepotom, i to mu remeti dotad sasvim običan i miran život.

Call Me By Your Name je roman o požudi, o osobama koje vam zaokupiraju misli i zauzimaju srce, onda kada to ne očekujete i kada to najmanje želite. Elio je podstaknut da postavlja razna pitanja, o svetu, okruženju, svojim osećanjima, ali ne postavlja ih samo sebi. On i Oliver vode duge konverzacije koje mu se nezaustavljivo ponavljaju u glavi. Timothée je ovaj roman čitao pre nego što je dobio ulogu u istoimenom filmu, zahvaljujući kojem je započeo svoju sjajnu glumačku karijeru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eemil (@paperimato)

Crime and Punishment – Fyodor Dostoevsky

Ukoliko ste u srednjoj školi preskočili ovaj roman Chalamet vas oštro osuđuje. Šalu na stranu, Dostoevsky se često nalazi na mnogim listama knjiga koje treba pročitati, ali klasici, pogotvo ruski, zaobilaze se u širokom luku, najčešće zbog svoje obimnosti i težine. Možda Crime and Punishment ne bi bio prvi naslov koji biste odabrali u moru zanimljivih i uzbudljivih izdanja, ali ako Chalamet kaže da je Dostojevski obavezan – onda defintivno jeste.

Comments