Aktuelnom astrološkom uticaju retrogradnog Merkura (od 1. do 23. aprila) pridružuje se još jedan bitan planetarni događaj – Venera 4. aprila napušta Ribe i ulazi u znak Ovna. Venera u znaku Ovna boravi do 28. aprila, pozivajući nas na putovanje ličnog i relacionog samootkrivanja – veliko unutrašnje istraživanje o tome ko smo sami sa sobom i sa partnerom, odnosno, koliko smo ono što jesmo u partnerskim odnosima.

Ovaj tranzit je posebno važan za one koji su rođenjem pozicionirani u kardinalnim znakovima, posebno za pojedince sa natalnom Venerom u Ovnu, koji će doživeti povratak Venere i vreme obnove ljubavnog života, društvenih krugova, sistema vrednosti i odnosa prema novcu. Oni koji su lično pogođeni Venerinim ulaskom u znak Ovna, imaće priliku da prihvate svoju individualnost, poštuju svoju želju za nezavisnošću i pronađu način da uravnoteže i potrebu za slobodom i potrebu za vezom.

Tranziti Venere, planete povezane sa načinom na koji volimo i kako želimo da budemo voljeni, sa onim što cenimo i kako vrednujemo sebe, našim odnosom prema novcu, zadovoljstvu i senzualnosti, ukazuju na potencijalne promene u odnosima, vrednostima, senzualnim željama i finansijskim navikama.

Venerin tranzit kroz Ribe naglasio je čežnju za idealnom romansom, želju da manifestujemo romantične snove i duhovne vizije, kao i sposobnost da se prema drugima odnosima sa poštovanjem i lojalnošću, podsećajući nas na ulogu odnosa kao katalizatora za rast duše. Takođe je istakao rizike da se izgubimo u fantaziji i beskrajnoj potrazi za idealnim, istovremeno nas ohrabrujući da istražujemo svoju vezu sa nečim većim od nas samih.

Venera u znaku Ovna, u novom ciklusu zodijaka (astrološka nova godina) donosi obnovu i renoviranje u romantičnim i finansijskim oblastima života. Sa fokusom na sebe i sopstvene potrebe i želje, možemo ponovo osmisliti svoj život i svoje odnose. Ovaj tranzit nas inspiriše da otkrijemo ko smo, da pronađemo svoju autentičnost, umesto da budemo zadovoljni time kako nas definišu društvene, porodične i partnerske uloge.

Venera u znaku Ovna – jedinstvo suprotnosti

Pošto Venera vlada znakom Vage, koji je suprotstavljen Ovnu, ove energije može biti izazovno spojiti – Venera želi da bude fina, a Ovan nema filtere; Venera želi vezu, a Ovan zahteva slobodu; Venera želi mir, a Ovnom vlada Mars, Bog rata… Kada su planete ovako suprotstavljene, imamo priliku da prihvatimo paradokse i objedinimo suprotnosti u svojim težnjama i potrebama na načine koji rade za nas.

Venera u znaku Ovna je prilika za učenje – inspiriše nas da radimo stvari na drugačiji način i preispitujemo svoje standarde i očekivanja, da istražujemo različite načine postojanja u odnosima sa drugima, različite sisteme vrednosti i načine sagledavanja bogatstva i izobilja, da otkrijemo sopstvene puteve i mogućnosti koje nismo naučili i usvojili od drugih.

Imamo priliku da posmatramo sve strahove koji se mogu pojaviti u vezi sa gubitkom individualnosti, slobode i nezavisnosti, kao rezultat ulaganja više energije u odnose. Imamo priliku da vežbamo stvaranje veza koje nam omogućavaju da imamo prostor koji nam je potreban, naučimo da bolje identifikujemo svoje potrebe i želje i posmatramo šta se dešava u odnosima kada ne pravimo kompromise sa svojom autentičnošću.

389A6858 1 Evo šta nam donosi Venera u znaku Ovna

Pročitajte i ovo: Astrološka nova godina: Šta svakom znaku donosi sezona Ovna

Venera u aspektu sa Plutonom i lunarnim čvorovima

Ubrzo nakon ulaska u znak Ovna (6. aprila) Venera formira sekstil sa Plutonom u Vodoliji. Ovo harmonično usklađivanje nas inspiriše da produbimo one odnose koji su nam važni i podržava spremnost da dozvolimo da nas bitni odnosi i veze transformišu. Sekstil Venera-Pluton ukazuje na povećanje želje za strašću i intenzitetom, ali i svesti o tome kada je taj intenzitet zdrav, a kada nije, donoseći jasnije razumevanje dinamike moći u odnosima.

Tokom svog putovanja kroz znak Ovna, Venera će 17. aprila preći severni Mesečev čvor i istovremeno se suprotstaviti lunarnom južnom čvoru. Verena je planetarni vladar južnog čvora, sada u Vagi, i zato je ovo poravnanje posebno važno. Da bismo u ovom trenutku krenuli napred na našem putu evolucije duše, možda ćemo morati da ponovimo neke poznate obrasce, da bismo stekli veću svest o tome šta ih uzrokuje i kako da ih se potpuno oslobodimo.

Prolazak kroz ovaj proces sa jasnim razumevanjem onoga što se dešava, umesto nesvesnog ponavljanja poznatih izbora može nas naučiti nečemu što će nam pomoći da u potpunosti zatvorimo taj negativni ciklus i oslobodimo se.

Venera u konjukciji sa Hirionom u Ovnu – prekretnica na putu isceljenja

Venera će preći Hirion u Ovnu 21. aprila i to je period kada možemo doživeti prekretnicu u našem putu isceljenja, kao i u procesu koji je pokrenut tokom prethodnog poravnanja između Venere i lunarnih čvorova.

Konjukcija Venera-Hirion stavlja u centar pažnje emocionalne povrede povezane sa našim odnosima, ljubavlju prema sebi, samopoštovanjem, osećanjem da smo voljeni i prijemčivošću, kao i rane koje nas sprečavaju da manifestujemo obilje i dozvolimo sebi da uživamo u životu i osećamo zadovoljstvo.

Nekoliko dana pre konjukcije, ove povrede se mogu otvoriti i zaboleti jače nego do sada, omogućavajući nam da se vratimo na iskustva napuštanja, odbacivanja, izdaje i oslobodimo se starog bola. Mogući su veliki proboji na putu isceljenja u viši nivo svesti o tome ko smo i gde se nalazimo u svom životu.

Venera u znaku Ovna – ulaganje u sebe

Ulazak Venere u znak Ovna povećava spremnost da ulažemo u sebe, u svoje želje i lično putovanje aktualizacije. Možemo osećati narednih nedelja veću impulsivnost i spontanost u navikama potrošnje i rešenosti da živimo u trenutku, umesto da brinemo o budućnosti. Venara u znaku Ovna nas inspiriše da pratimo sopstveni ritam, povežemo se sa svojom spontanošću i instinktom i posmatramo šta se dešava u našim vezama i odnosima dok produbljujemo svoju vezu sa sobom i izražavamo svoje autentično ja.

Ovaj tranzit takođe poboljšava naše sposbnosti da smireno učestvujemo u bilo kom konfliktu koji se može deseti, podsećajući nas da neslaganja i sukobi predstavljaju pozive da produbimo svoj kapacitet za intimnost i naučimo više o sebi i drugima.

Pročitajte i ovo: Retrogradni Merkur u Ovnu – snažan uticaj na svaki horoskopski znak

Naslovna fotografija: WANNABE Media

Brankica Milošević

Comments